Sueca demana a la Demarcació de Costes que repare els danys del temporal en les platges

0
601

Sueca platja temporal 17Sueca inicia converses amb la Demarcació de Costes per aconseguir la seua implicació en la reparació dels danys del temporal

  • La Demarcació de Costes repararà els danys de les dunes a les platges de Sueca
  • Sueca xifra en més de 300.000 euros els danys ocasionats pel fort onatge

 

L’Ajuntament de Sueca ha iniciat converses amb diferents institucions per tal de reparar els danys causats pel recent temporal marítim i restablir, com més prompte millor, la normalitat a la costa. Una setmana després del temporal al Mediterrani, l’Ajuntament de Sueca ha avaluat la totalitat dels danys causats que quantifica en més de  300.000 euros.

El consistori ha aconseguit el compromís de la Demarcació de Costes per restaurar i repoblar les dunes que s’han vist afectades per la magnitud del temporal marítim.

L’alcaldessa, Raquel Tamarit; el primer tinent d’alcalde, Salvador Campillo i  també la regidora de Serveis Municipals i Platges, Pilar Moncho, s’han reunit esta setmana amb Vicent Ibarra, cap  de la Demarcació de Costes, qui els ha avançat que l’ens assumirà els treballs de regeneració d’estes zones.

Les platges de Sueca, que han patit una regressió important, han sofert també danys importants tant pel que fa al vessant material, com pel que fa al paisatge natural de la costa. Probablement el més impactant, però, són les colpidores imatges que ha deixat el temporal a les dunes originals de les platges de la capital riberenca que, en alguns casos, tenen ara un desnivell brusc de més de 2 metres.

Els representants del consistori també van aprofitar l’ocasió per sol·licitar a la Demarcació alhora el seu permís per actuar sobre el terreny que és de la seua competència, i reparar així el més aviat possible els desperfectes.

D’altra banda, l’Agència Valenciana de Turisme va convocar també la setmana passada als alcaldes dels municipis més afectats per tal de conéixer de primera mà en quina mesura ha afectat el temporal a les infraestructures turístiques de platja de les diferents localitats. Sueca també hi estava representada en la seua alcaldessa, Raquel Tamarit.

En la trobada, Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, va avançar que per tal de pal·liar els danys detectats sobre les infraestructures turístiques de les platges (rentapeus, passarel·les, àrees de jocs  i estacions de bombeig), l’Agència estudiarà i valorarà cada situació per assignar els recursos necessaris per restaurar les infraestructures danyades. Els tècnics de l’Agència Valenciana de Turisme recorreran en els pròxims dies les zones afectades per quantificar els danys i prioritzar les inversions segons la situació.

El personal de Serveis Municipals i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca ha inspeccionat, palm a palm, tots els 8 quilòmetres de la costa suecana i ha pogut comprovar de primera mà l’abast dels efectes del temporal dels últims dies. En este sentit, en l’inventari de danys, s’observen importants desperfectes en els elements higiènics com els rentapeus i també en les canonades i estacions de bombeig.

Els rentapeus han estat desplaçats, soterrats i doblats, tant els elements com les lloses que els sostenen. Tanmateix s’ha detectat una destrossa important pel que fa a les connexions en la xarxa general, en alguns trams totalment desenterrades i en altres casos  partides i també la canonada d’abastiment ha resultat afectada, desenterrada i trencada.

Els accessos a la platja també han patit un deteriorament important. Algunes de les passarel·les d’accés estan mig soterrades i d’altres estan totalment deteriorades i no podran aprofitar per a pròximes temporades. A més d’això, la majoria de les escales d’accés de ciment han quedat al descobert, descarnades pels fonaments, i algunes de les escales de fusta han perdut els últims escalons per la força de l’onatge.

D’altra banda, també les baranes metàl·liques i els murs del passeig marítim s’han vist afectats, algun tram fins i tot es troba enderrocat, i l’equip de Neteja Viària ha hagut de multiplicar els seus treballs en els darrers dies en un dispositiu extraordinari de neteja per a la reposició de l’estat adequat de les vies i el passeig marítim, on s’ha acumulat molta arena.

A tot això se suma també els desperfectes detectats a les estacions de bombeig que han quedat, moltes d’elles, inundades i inoperatives.

El consistori posarà totes estes dades, així com la xifra total resultant de l’avaluació dels danys, en coneixement de l’Agència Valenciana de Turisme i la Demarcació de Costes.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here