Grefusa col.labora en el Pla d’Arbratge d’Alzira

0
570

Pla arbratge grefusaL’Ajuntament d’Alzira i Grefusa signen un conveni per al desenvolupament del Pla d’Arbratge

 

L’Ajuntament d’Alzira té com un dels seus objectius contribuir a frenar el canvi climàtic, havent-se adherit al Pacte d’Alcaldes; i també incrementar el nombre d’arbres en les zones verdes, espais públics i zones de valor mediambiental, que actuen com a pulmó verd i contribuïxen a millorar la qualitat ambiental de la ciutat i, a més, protegir els arbres d’interés local o susceptibles de ser-ho, que puguen ser referent de la ciutat d’Alzira, tot això dins d’un Pla d’Arbratge d’Alzira.

Este projecte, impulsat per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira i per la companyia Grefusa, afavorirà l’increment de zones verdes i la conversió en zona de vianants de diversos carrers, amb la consegüent limitació del trànsit i la reducció de la contaminació, la qual cosa redundarà en una major qualitat de vida dels alzirenys.

En els últims anys els estudis realitzats i les recomanacions de les organitzacions internacionals inviten a millorar les ciutats reduint la presència de vehicles particulars als carrers i la seua circulació, fomentant l’ús del transport públic i establint uns ràtios de zones verdes i arbratge per habitant.

L’Ajuntament d’Alzira, acollint-se a estes mesures, considera necessari implicar en el desenvolupament del Pla d’Arbratge als diferents sectors socials i econòmics que vertebren esta ciutat. Punt important d’este plantejament són les empreses d’Alzira, que formen part del paisatge econòmic, i la responsabilitat social de les quals es considera que també pot generar patrimoni mediambiental per a la ciutadania, tant en el sentit de conservació de l’arbratge monumental com d’augment del nombre d’exemplars existents.

Per a iniciar esta línia de col·laboració, s’ha pensat en una de les empreses de referència d’Alzira com és Grefusa. Hem d’agrair que la seua resposta ha sigut ràpidament favorable a este planejament donat que dins dels seus objectius està el de contribuir a la millora del medi ambient, per la qual cosa Grefusa vol donar suport al Pla d’Arbratge de l’Ajuntament d’Alzira.

 

L’objecte del conveni, signat este matí per l’alcalde, Diego Gómez, i per Bernardo Gregori, és la contribució per part de Grefusa al finançament de la compra d’arbres, la reforestació i la col·laboració en el manteniment d’arbratge en el terme municipal d’Alzira per a la protecció i millora del medi ambient i l’augment de la qualitat de vida. El termini de vigència del conveni és de quatre anys i l’aportació de Grefusa serà de 7.500 € a l’any.

L’Ajuntament d’Alzira espera que en breu s’incorporen més empreses a esta línia de col·laboració, que redundaria en la protecció del patrimoni mediambiental i en la millora de la qualitat de vida i imatge d’Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here