Alzira consolida el canvi / Opinió: Albert Furió

0
590
Albert Furió
Albert Furió

Al darrer plenari de l`Ajuntament d`Alzira de dia 17 de gener aprovarem els pressupostos per a l’ exercici 2017. Uns pressupostos que posen en valor les prioritats del govern municipal de la ciutat d`Alzira.

La màxima prioritat del govern d`Alzira ha sigut pal·liar la precària situació social de les persones, es per això que hem apostat des del primer moment per la creació de llocs de treball i també per les inversions socials. Els distints plans d`ocupació són la Dipu te Beca, viatge a l`empleabilitat, i el pla d`ocupació per a joves amb  formació  i un altre per a joves sense formació. D`altra banda el programa per a emprenedors Emprén. Algo més d`Europa. Les inversions socials s`han impulsat mitjançant dues partides, una per a ajudes assistencials i un altra per a pobresa energètica, estes ajudes garanteixen la protecció de les persones més vulnerables. També hem apostat per mantindre els convenis de col·laboració amb la Creu Roja, Càritas i diverses ONG`s amb el Fons de Cooperació Internacional.

La  gran reducció del deute públic que hem fet obliga a este equip de govern  a assenyalar que en un any i mig hem reduït el deute que ha passat del 52,17% fins al 34,73% actual. Això representa més de 3,5 milions d’euros de reducció del deute en any i mig amb prudència i responsabilitat en la nostra gestió econòmica.

L`actual govern d`Alzira cònscient i sensible a la elevada pressió fiscal que patien els ciutadans d`Alzira després de 11 anys de pujades de la contribució, decidirem abaixar este impost ja al 2016  i ho hem fet també enguany al  2017 en un 2%, però som més ambiciosos i continuarem per la senda de reducció dels impostos en la mesura que siga possible. En tot cas l`objectiu serà beneficiar als alzirenys i alzirenyes.

Però la novetat a destacar enguany al pressupost són les inversions, ja que este equip de govern va a destinar al llarg d`enguany més d’1,5 milions d’euros per fer moltes actuacions com a la Casa de la Cultura o el Gran Teatre, fer parcs adaptats, invertir en un camp de Gespa artificial, instal·lar desfibrilidors als edificis municipals, reconstuïr la Torres dels Coloms, un hangar per a piragües, l`obertura del carrer Benifairó al trànsit o millorar l`arbrat i la peatonalització d`Alzira. Si afegim les inversions en el Casal Jove i la segona fase del Retén Policial enguany este govern creu que tenim la millor carta de presentació amb el compromís de millorar la vida dels alzirenys i alzirenys.

La coordinació amb altres Administracions com el Consell, la Diputació i la Mancomunitat. Esta coordinació entre el govern del Botànic i el govern del canvi a Alziea  ha portat més inversions a la nostra ciutat: la construcció del canal de les Basses, la construcció del Palau de Justícia, la instal·lació del CEFIRE de formació, l`augment en més d`un milió de euros de subvenció de la Conselleria de Polítiques Inclusives el Fons de Compensació municipal dotat en 602.000€ per a Alzira.

Front a tot este pressupost l`oposició només tenia que una proposta, la proposta consistia en abaixar més la contribució del que l`ha abaixat este equip de govern. Resulta curiós que el partit de l`oposició que va governar la nostra ciutat un total de 12  anys el va pujar sense pietat 11 anys consecutius, en la pitjor època de la crisi econòmica. Un detall que representa la incoherència política i la confortabilitat en la que esta acomodada l`oposició de la nostra ciutat, sense propostes solvents, sense projecte,sense cap lideratge i instal·lats permanentment en la política del NO.

En canvi este govern estem al servei dels alzirenys i alzirenyes cada dia, amb projectes, amb solvència econòmica, amb determinació i responsabilitat política. Continuarem treballant apostant per les polítiques d`ocupació i les polítiques socials, baixant els impostos a totes les persones, reduïnt el deute i promoguent les inversions per i per a Alzira. Estos pressupostos suposen la consolidació del canvi del qual formen part tots els alzirenys i alzirenys de la nostra Ciutat.

Albert Furió

Regidor d’Economia i Hisenda 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here