Camí Nou presenta el llibret i un documental sobre la patrona d’Alzira i el santuari

0
644

IMG_9543IMG_9544IMG_9545IMG_9566Falla Camí Nou llibret 17Falla Camí documental 17La falla Camí Nou ha presentat esta nit a la Casa de la Cultura un interesant documental sobre la Mare de Déu del Lluch i el santuari que recull belles i insòlites imatges a més de les històries tant de la patrona com de l’ermita, dirigit per José Luis Serra i locutat magníficament per la periodista Xelo Vicente.

L’arxiver i cronista oficial d’Alzira Aurelià Lairón ha explicat, prèviament a la seua projecció, el contingut en el que destaca els orígens de la VergeM; així el document més antic de la seua presència a la capital de la Ribera data de l’any 1.699. En 1.757 altre document parla de la «imatge milagrossísima i pròpia de la Vila», mentre en 1.835 consta ja que és la patrona d’Alzira junt a Sant Bernat.

L’escultura destruïda durant la guerra civil va ser recuperada pel destacat escultor, Antonio Ballester, qui paradògicament es declarava comunista i republicà. En 1966 va ser coronada i en 1982, la patrona i el santuari foren visitats pel rei Joan Carles i pel Papa  Joan Pau II.

El president de la falla, José Manuel Garcia San Julián, resaltà, per altra banda «la qualitat» tant del llibret d’enguany que conta amb notable col.laboracions literàries.com del documental.

Tancà l’acte l’alcalde d’Alzira que destacà «el treball i l’aportació» a la cultura que fa la comissió Camí Nou des de fa molts anys.

A la presentació assistiren també, regidors de la corporació municipal a més de les falleres majors d’Alzira Lidia Enguix i Valeria Oliver, junt les FM desta reconeguda falla, Sonia Fernández i Rocio Monte així com el president infantil Fernando Botella.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here