Alzira invertirà enguany 112.500 € en el Pla d’Arbratge

0
612
Diego Gómez i Pep Carreres
Diego Gómez i Pep Carreres

L’alcalde, Diego Gómez, i el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Consum, Pep Carreres, han presentat, este matí, la programació del “Mes de l’Arbre” i el logotip del Pla d’Arbratge d’Alzira.

Diego Gómez ha explicat que al pressupost municipal de 2017, es dediquen 112.500 € al Pla d’Arbratge, peatonalització i mobilitat, sent la primera vegada que es dedica una partida específica.  També ha destacat que la intenció és involucrar també a empreses de la ciutat per a que col·laboren en el Pla. De fet, ja són dos les empreses interessades amb les quals es signarà conveni de col·laboració.

Dia de l’Arbre en el Xúquer

El regidor, Pep Carreres, ha passat a detallar la programació* que fa especial èmfasi en l’educació mediambiental. L’acte central, la Festa de l’Arbre, serà el dia 12 de febrer. Enguany se farà al riu Xúquer, baix del pont de Ferro, amb la intenció de reivindicar la integració del riu Xúquer a l’urbanisme i l’activitat d’Alzira.

Pel que fa al Pla d’Arbratge, ha comentat que és un Pla que preten dotar a la ciutat de més arbres i que canviarà el model de ciutat actual. Ha insistit que, per banda de l’Equip de Govern, no es defugix del debat sobre la peatonalització i la mobilitat.

PROGRAMACIÓ MES DE L’ARBRE 2017

 

 

DIES ACTES OBSERVACIONS
26 de gener 10:00 Roda de premsa alcaldia presentació programació mes de l’arbre , logo i iniciatives Pla d’arbratge –          Programació

–          Logo Pla d’arbratge

–          Contingut Pla d’arbratge any 2017

27 de gener Enviament documentació vegetació a col·legis i parcs propers. Coneixement de l’entorn.

Possibilitats com a material didàctic.

 

28 de gener Activitat de plantació a la Murta. Associació Juniors de la Ribera
31 de gener 10:30  Signatura conveni Ajuntament-GREFUSA  
2 de febrer 12:00  Signatura Conveni Ajuntament-Clear Pet  
5 de febrer 11:00 Visita guiada al Parc de l’Alquenencia a càrrec de Rafael Narbona Campanya “Alzira descobreix els seus arbres”
12 de febrer De 10:00 a 13:00 Festa de l’Arbre (al riu, baix del pont de Ferro). Col·laboren Fundació Limne, VACIF, Creu Roja, Alzicoop i l’associació festes de Sant Antoni

Oberta a tota la població, amb tallers i observació d’aus.

23 de febrer. 19:00 Presentació Pla d’Arbratge de Les Basses Al Centre Social de l’AAVV de Les Basses.
28 de febrer 19:30 Taula Redona

“Repensant la ciutat: Mobilitat”

Auditori Casa de la Cultura

Intervindran Paco Tortosa (geògraf) i Chema Segovia (Urbanista)

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here