El Rey d’Alberto San Juan inaugura la temporada teatral a Carcaixent

0
556

Carcaixent teatre El ReiJavier Gutiérrez i Luis Bermejo completen el repartiment d’esta obra que recorre la vida del rei Joan Carles I

 

La ficció El Rey, escrita i dirigida per Alberto San Juan, és l’obra de teatre encarregada d’inaugurar la temporada de teatre 2017. Un any més, des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent s’ha apostat per portar al Teatre D. Enrique peces capdavanteres i de primera línia, com foren en 2016 l’obra de la companyia Yllana Chefs, El sopar dels idiotes o A España no la va a conocer ni la madre que la parió, entre d’altres.

Amb interpretació de Javier Gutiérrez (Águila Roja, La isla mínima), Luis Bermejo (Allí abajo, Kiki, el amor se hace) i el mateix Alberto San Juan, el muntatge és una producció de la companyia Producciones Del Barrio, una sala alternativa del madrileny barri de Lavapiés, que en poc més de dos anys ha aconseguit situar-se entre els millors generadors d’escena contemporània, amb espectacles com Ruz-Bárcenas.

En l’obra El Rey s’analitza la figura de l’anterior rei Joan Carles I de manera crítica i descarnada, sense renunciar a l’humor, a la ironia, ni a autèntiques càrregues de profunditat. En esta espècie de document apareixen personatges que s’han creuat, de diferents maneres, en la vida del rei Joan Carles: polítics com ara Henry Kissinger, Adolfo Suárez, Felipe González, militars com Alfonso Armada, Carrero Blanco, Francisco Franco, periodistes com Jesús Hermida, Victoria Prego, Juan Luis Cebrián, i escriptors com per exemple Santos Juliá i Javier Cercas. L’actor i director Alberto San Juan ha explicat que tot el que apareix a escena està documentat, de forma que moltes de les paraules que diuen els personatges han estat dites o escrites literalment per les persones en què es basen.

Esta és la segona vegada que l’actor Alberto San Juan visita Carcaixent, ja que ja va participar en l’edició de la Mostra de Teatre de 2015 amb el monòleg Diario de un joven capitalista español. A falta d’una setmana ja s’han venut quasi el 80% de les localitats. Encara poden adquirir-se’n en l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent, en Instan Ticket o el mateix dia de l’espectacle des de les 19h.

Desirée Palma, regidora de Cultura, ha recordat el compromís que té l’Ajuntament de Carcaixent amb el teatre de qualitat. «Carcaixent és i ha de continuar sent un referent teatral a nivell comarcal, per això anem a seguir portant el millor teatre perquè els nostres veïns i veïnes puguen gaudir d’una oferta cultural de primer nivell a un preu assequible». La regidora també ha avançat que, per al mes de març, ja està programat l’espectacle Cinc actrius lligen Rodoreda, una peça teatral que combina la lectura dramatitzada de cinc obres/contes de l’escriptora catalana Mercè Rodoreda amb la recreació d’elements i opinions personals i criteris creatius de l’autora.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here