La pluja i el fort vent poden ajornar la cavalcada de Guadassuar i la processó de Sant Antoni d’Alzira

0
498
Benedicció d'animals a Alzira
Benedicció d’animals a Alzira

Les previsions de mal oratge per al cap de setmana fan que perillen nombrosos actes festius i lúdics programats per distints municipis de la comarca, molts d’ells relacionats amb la benedicció d’animals i altres activitats relacionades amb Sant Antoni.

En Guadassuar la pluja pot afectar a la cavalcada de la Repartició de la Carn, prevista per al dissabte (15:30h) i el tradicional Porrat, la fira més antiga de la Ribera. A Llombai ja han ajornat el Mercat dels Borja per al mes de febrer.

A Alzira la multitudinària processó de Sant Antoni amb la benedicció dels animals, programada per a la vesprada del dissabte també podria ser ajornada si ens atenem a les previsions meteorològiques.

Previsions de l’oratge 

Les pluges continuaran sent generals a tota la nostra Comunitat. A la província de València i nord d’Alacant la cota estarà situada al voltant dels 1.200m (prou alta). On tindran més complicacions serà a la província de Castelló ja que ací la cota estarà més baixa (800-1000m). El problema ací serà que, tot i que la pluja serà dèbil, com a conseqüència de la durada i persistència podran acumular a partir dels 1000m més de 10 cm. de neu. Hi ha prou carreteres i pobles per dalt d’esta cota.

D’altra banda, la pluja moderada que tindrem des de hui fins a finals de demà divendres, podrà acumular en àmplies zones cifres entre els 60-80l/m2 en 24h, i fins a 100l/m2 en alguns punts. La persistència, extensió i duració pot generar prou problemes especialment en la província de València (excepte interior nord).

Les temperatures màximes pujaran per la meitat sud de la nostra Comunitat (entre 2º i 4ºC) i el vent perdrà molta força. Entrarà més allevantat i donarà ratxes més moderades per la província de Castelló.

Pluges dèbils per al cap de setmana

L’oratge no acabarà d’estabilitzar-se este cap de setmana. L’embossament d’aire fred en altura seguirà pròxim a la Península Ibèrica i també la borrasca en superfície que dissabte ens envisarà vents de direcció nord-nordest molt forts. Atents per tant a la SITUACIÓ MARÍTIMA: Dissabte 21 de vesprada i nit tindrem temporal molt dur en la meitat sud de València i extrem nord d’Alacant (especialment la Safor i Marina Alta), amb ones que poden arribar als 5-6m acompanyades de ratxes de vent persistents de fins a 90-100km/h del N al NE.

Les pluges seran més dèbils i intermitents (no esperem res de neu) i el diumenge la situació anirà rementent amb alguns ruixats esporàdics que podran aparèixer per qualsevol punt de la nostra Comunitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here