Reunió del director general de Política Lingüística amb l’alcaldessa de Carlet

0
532

Carlet Politica linguisticaEl director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano, ha visitat hui Carlet. Durant la visita, Rubén Trenzano ha tingut l’oportunitat de mantenir una reunió amb l’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega i el regidor de cultura i política lingüística, Bernat Nogués. Durant la trobada Trenzano els ha informat sobre les ajudes de promoció del valencià destinades als ajuntaments,per tal que s’inicie la preparació de projectes subvencionables.

En este sentit, cal destacar que l’any passat l’Ajuntament de Carlet va obtindre una subvenció per a la promoció del valencià de 10.365 euros, una xifra que quasi multiplica per 10 l’ajuda rebuda l’any anterior, 2015, que va ser únicament de 1650 €. Els programes subvencionables són retolacions i senyalitzacions; cursos de valencià destinats a empleats públics de l’Administració local, col•lectius específics i població adulta; campanyes i accions de voluntariat lingüístic; campanyes i accions d’acollida lingüística a nouvinguts; activitats culturals, accions, activitats i campanyes municipals de sensibilització i promoció de l’ús del valencià i creació i funcionament d’oficines o serveis de promoció del valencià. 

D’altra banda, Trenzano ha aprofitat la visita per a donar a conèixer els incentius per a la  promoció del valencià  als llibrets fallers. L’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega s’ha compromés a difondre entre les set comissions falleres estes ajudes destinades al sector faller a banda de continuar treballant en el foment de l’ús de la llengua en l’administració i en els diversos sectors socials i econòmics de la població.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here