Política Lingüística destina 200.000€ a subvencionar l’edició dels llibres de festes en valencià

0
412

Llibret Malva 15Política Lingüística convoca ajudes per a la promoció de l’ús del valencià en les festes on per primera vegada es premien els llibrets de Moros i Cristians

  • La Conselleria destina 200.000 euros a premiar i subvencionar l’edició en valencià dels llibres de festes, més del doble que l’any passat
  • El termini de presentació de sol·licituds s’inicia demà per a totes les modalitats i finalitza per als llibres de les Falles el 8 de febrer, per als de la Magdalena, el 10 de febrer, per als de les Fogueres el 5 de maig i per als llibres dels Moros i Cristians el 3 de novembre

La conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria d’ajudes per a activitats de promoció de l’ús del valencià realitzades per les comissions de festes de les Falles, la Magdalena, les Fogueres i els Moros i Cristians, en l’àmbit del territori valencià durant l’any 2017.

En total, Política Lingüística destinarà 200.000 euros per a premiar i subvencionar l’edició en valencià del llibres de festes de les mencionades comissions. Aquesta quantitat suposa un increment de més del doble que l’any passat, concretament un 104,6% més, ja que al 2016 es destinaren 97.750 euros. A més, també suposa un augment del nombre de comissions de festes premiades, que passen de 105 a 198.

Podran optar a les ajudes les associacions i comissions de festes de les comissions de festes de les Falles, de la Magdalena, de les Fogueres i, per primera vegada, de les de Moros i Cristians legalment constituïdes, inscrites en el registre corresponent de l’administració, que complisquen els preceptes i requisits establits.

Concretament, per als llibres de les Falles i per als de Moros i Cristians es convoquen 70 subvencions amb una dotació total de 60.000 euros, respectivament. La quantitat destinada a les Falles representa un increment del 38,73% respecte a l’any passat.

Per a llibres de les Fogueres es convoquen 38 subvencions amb un import total de 45.000 euros, que suposa un augment del 38,46% respecte a l’any passat i per als llibres de la Magdalena seran 20 les subvencions -12 per a gaiates i 8 per a colles-  a les quals es destinen un total de 35.000 euros, que suposa un augment del 59,09% respecte a l’any passat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here