La Pobla Llarga inicia els actes commemoratius del 700 aniversari de la seua fundació

0
269
Cartell del 700 aniversari
Cartell del 700 aniversari

El primer acte que dona inici a aquest any tan especial per a la Pobla Llarga serà a la Plaça del País Valencià el diumenge 22 a les 12:30 h“En 1317, l’ardiaca d’Alzira en Pere d’Esplugues, edificà un nou poble per albergar nous colons que van vindre a convertir terres de secà en regadiu. Aquest poble es va conèixer amb el nom de la Pobla d’Esplugues o de l’Ardiaca o de Torreformosa” explica el Cronista adjunt Joan Català i Cebrià, que serà un dels protagonistes aquest diumenge en el primer dels actes organitzats des de l’Ajuntament per commemorar aquest aniversari.

“Portem molts mesos del passat any 2016 preparant tots i cadascun dels actes per a aquest 2017 que seran molts i per a tota la població i que a poc a poc anirem mostrant-los a totes les poblatanes i poblatans” comenta la regidora responsable de l’àrea polítiques per a les persones Sonia Bellver.

Aquest diumenge es farà públic el logotip oficial del 700 aniversari, logotip que va ser elegit per unanimitat dels presentats al concurs convocat fa mesos, i es donarà pas a dos exposicions: una exterior titulada 700 Anys d’Història a càrrec de Joan Català i Cebrià i l’altra, de pintura, a la Casa de la Cultura, titulada  «La Pobla Llarga en el temps» a càrrec de Dolors Carbonell.

L’Alcaldessa Neus Garrigues fa una crida a tota la comarca de la Ribera, convidant a tots els riberencs a què coneguen la Pobla Llarga amb més profunditat. “La Pobla Llarga, com sempre ho ha fet, rebrà totes les persones que tinguen el gust de vindre a gaudir de cada acte que realitzarem en aquest any tan especial per a nosaltres”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here