Josep Mª Àngel: «La Confederació del Xúquer és l’administració més opaca de l’Estat espanyol»

0
244
Àngel amb els alcaldes de Carcaixent i Sueca
Àngel amb els alcaldes de Carcaixent i Sueca

Els alcaldes de la Ribera es reuniren ahir a Alzira  convocats pel director general d’Emergències, Josep Mª Ángel, per informar-los sobre el nou Fons Autonòmic de Coooperació Municipal i l’acord del Consell destinat a pal.liar els danys de les pluges en les infraestructures públiques.

També va servir per a dirigir tots els dardos contra la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que dirigi la suecana Mª Ángeles Ureña. Ángel no pogué ser més contundent; «La CHX és l’administració més opaca de l’Estat espanyol», resumint les crítiques formulades per alguns alcaldes com el d’Alzira, respecte a la nula informació i atenció de la Confederació durant el passat temporal.

Tots coincidixen en que en breu caldria començar la neteja dels rius i barrancs de la comarca com a previsió de noves pluges per a la primavera.

Els municipis afectats deuran presentar la memòria valorada dels danys abans de l’1 de març perquè siga avalñuada per una comissió tècnica. Ángel reconegué que hi han aspectes «millorables» respecte a la informació proporcionada pel 112, però resaltà que sense el decret d’Emergència «no s’haguera menejat ningú».

D’altra banda la Generalitat abonarà als ajuntaments «abans d’abril» el 50% de les ajudes recollides en el Fons Autonòmic, mentre l’altra meitat restant serà ingresada en les arues municipals al lllarg del pròxim mes de setembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here