La falla Plaça Malva d’Alzira inicia este dijous la seua XXV Setmana Cultural

0
297

Setmana cultural la MalvaDavall el títol “25 anys encabotats en la cultura, en lo sublim i en lo quotidià” se celebraran diversos actes culturals entre el 19 de gener i el 23 de febrer

Exposicions

Sala 1

Música: emocions i sentiments. Exposició col·lectiva multidisciplinària, comissariada per Alba Fluixà.

Sala 2

Lorenzo: traços, esbossos i cartells. Exposició de Vicente Lorenzo, comissariada per Toni Colomina.

Sala 3

Jordi Benavent Mollá: 40 anys fent art. Exposició de  modelatges.

Pati porticat

“Valenciavisió”: La història en imatges del Tro d’Avís 2017. Il·lustracions: Teresa Giner “Artepipa”, fotografies: Hayack, portada: Laura Granell, dibuixos: Ortifus i maquetació: Santiago Sancho.

Una aproximació en clau d’humor a la societat valenciana actual amb guió d’Enric LLuch, i els protagonistes del Tro d’Avís, Àngels Hernández i Carlos Galiana.

Dijous, 19 de gener  

19.30 hores. Auditori Casa de la Cultura

Inauguració de la XXV Setmana Cultural i de les exposicions. Actuació d’Hilari Alonso, la tradició en el cant, acompanyat del guitarrista Nèstor Mont

Presentació de les exposicions a càrrec dels seus autors.

Salutació del representant de l’Associació Cultural Falla Plaça Malva i autoritats.

Obertura de les exposicions i mistela d’honor, acompanyada d’una degustació de bunyols.

Dissabte 28 de gener

20 hores. Casa Falla Pla Malva

Concert a càrrec de l’Agrupació Musical Ibn Jafadja, de la Societat Musical d’Alzira, baix la direcció d’Alberto Sánchez Castillo, titulat: Concert de Falles.

Dimarts 31 de gener

20  hores. Auditori Casa de la Cultura

Projecció documental sobre el projecte «Per una muda digna».

És un projecte de quatre activistes independents d’Alzira, Carmen, Letícia, Begoña i Aida, que són membres de la comunitat “Balloona Matata”, que té com a principal objectiu, ajudar les dones i els xiquets/es refugiats. Comptaran la seua experiència després de passar tretze dies d’estes passades festes nadalenques a Atenes ajudant els refugiats de Síria a Grècia.

Dijous 2 de febrer

19.30 hores. Auditori Casa de la Cultura

Concert/Recital de poesia. Lectura de poemes inspirats o relacionats amb la música a càrrec d’un grup de poetes d’edat i d’estils diferents, acompanyats pel grup musical La Sucro Band.

Dissabte 4 de febrer

20  hores. Auditori Casa de la Cultura

Concert a càrrec d’Andreu Valor . Cantautor valencià, que forma part de l’actual escena de la renovada cançó valenciana.

Dimecres 8 de febrer

20.30 hores. Auditori Casa de la Cultura

Teatre: Taller Municipal de Teatre de Sueca. La tertúlia de Colau i El Virgo de Visanteta de Josep Bernat i Baldoví. Direcció: Carles Royo. Quadre de costums valencians (sense censura). I el que vulga pols, que vinga al Teatre.

Dijous 9 de febrer

19.30 hores. Auditori Casa de la Cultura

Presentació del llibre de la Falla Plaça Malva, Tro d’avís 2017

«Valenciavisió» és un homenatge a la cançó en valencià, marginada i silenciada durant molts anys incomprensiblement per les autoritats valencianes, quan, com qualsevol altra manifestació cultural, hauria d’haver estat al marge de controvèrsies polítiques. Una aproximació en clau d’humor a la societat valenciana actual.

Concessió del Guardó d’Or 2017 a Paco Muñoz, cantant i escriptor valencià. Presentaran l’acte Àngels Hernández, periodista i l’actor, Carlos Galiana

Divendres 10 de febrer

19.30 hores. Auditori Casa de la Cultura

Presentació de la guia didàctica, elaborada per Josep Antoni Fluixà per a treballar la música valenciana a l’escola a partir d’una selecció de lletres de cançons.

Acte de lliurament del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil patrocinat per la Regidoria d’Educació d’Alzira.

Actuació de màgia, a càrrec dels Mags, Magic Azai i Mag Shiran, amb la col·laboració d’Alzimagic, la teua botiga de màgia a Alzira.

Dilluns 20 de febrer

20 hores. Auditori Casa de la Cultura

Concert de Nèstor Mont.

Presentació dels esbossos del nostres monuments pels artistes fallers, José Lafarga i Carlos Vayà.

S’anunciaran els finalistes del Premi Malva de Poesia Satírica.

 

Dijous 23 de febrero

18.30 hores. Gran Teatre

Concurs de Corals Infantils per a Col·legis d’Educació Primària. Segona edició d’una nova activitat que té per objectiu fomentar la música vocal a les escoles, estimulant tant la creació de cors escolars com la difusió d’aquells cors ja existents als centres educatius de la nostra comarca.

Associació Cultural Falla Plaça Malva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here