La massa polar pot desplomar les mínimes a la Ribera fins als -6ºC a partir del dimarts

0
532
Neu a la Plaça Major / Foto "Alzira en Blanc i Negre"
Neu a la Plaça Major / Foto «Alzira en Blanc i Negre»

A partir de demà dimarts, l’escenari es presenta més complicat perquè ens arribarà el nucli més fred d’esta massa polar però, el problema estarà en si el vent encalmarà del tot o no. A dia de hui, tot apunta a que la nit del dimarts 17 al dimecres 18 segueix molt problemàtica i la que pitjor pinta: Si el vent para del tot, les mínimes podran desplomar-se fins als -6ºC en alguns punts del litoral. D’altra banda, si el vent circulara, també gelarà a vora mar però les mínimes es quedarien entre -3º/-4ºC en algunes zones. En tot cas, problemes per a l’agricultura ja que en este sector de costa és molt més sensible i delicada que la de l’interior.

Neu als 200 metres

Pel que fa a la resta de la setmana, s’obri el ventall de possibilitats. El més probable és que a últimes hores de dimecres 18 i primeres de dijous 19 el vent entre més humit i tingam precipitacions dèbils que serien de neu en la meitat sud de la nostra Comunitat per damunt dels 200 metres. Després (la resta de dijous), les precipitacions anirien extenent-se cap a la resta de la província de València però pujant la cota de neu gradualment a 600m.

Per últim, divendres 20 (i si els models no varien molt), la cota de neu continuaria a l’alça i es situaria al voltant dels 800m. En tot cas, en cada eixida nova dels models aniran canviant alguns detalls per la qual cosa, estiguen pendents de les previsions estos dies perquè és una situació molt delicada i sobretot complicada pels diferents escenaris que presenten els models. Encara no hi ha un consens unànim de com evolucionarà el panorama la segona meitat de la setmana pròxima. Caldrà esperar un poc més per a veure-ho d’una manera més clara.

Jovi Esteve

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here