La Ribera Alta la comarca que més ajuda sol.licita a la Diputació de les afectades pel temporal

0
363
  • Pluges desembre camí arenaTal com va avançar el president, Jorge Rodríguez, els ajuntaments comptaran amb el suport de la Corporació per a la sol·licitud d’ajudes econòmiques que pal·lien els estralls causats per les fortes pluges
  • La major part dels danys es concentren en camins i en edificis municipals
La Diputació de València posarà al servei dels ajuntaments assistència tècnica per a la valoració de danys pel temporal que va assotar els passats mesos de novembre i desembre a la província, amb l’objectiu que puguen sol·licitar i rebre les ajudes convocades per les diferents institucions, tal com havia anunciat el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, en la visita realitzada al lloc de comandament avançat d’Algemesí durant les fortes pluges de desembre.

L’àrea d’Assessorament Municipal de la Diputació ha remés una carta als municipis valencians en la qual s’ofereix als ajuntaments assistència tècnica per a la redacció de memòries d’estimació de danys, un dels requisits per accedir a les ajudes que el Govern de la Generalitat ha anunciat, en un acord publicat en el Diari Oficial el 27 de desembre de 2016. Un total de 40 municipis pertanyents a 12 comarques han sol·licitat aquesta assistència tècnica a la Corporació provincial.

Les demarcacions amb major nombre de sol·licituds han sigut la Ribera Alta, el Camp de Morvedre, Valle de Ayora-Cofrentes i la Vall d’Albaida. Els municipis tenien de termini fins al 5 de gener per a presentar les sol·licituds d’assistència a la Diputació, amb una primera estimació de danys, ja que el període per a poder optar a les ajudes de la Generalitat Valenciana acaba als 45 dies de la publicació de la convocatòria.

D’aquesta manera, i tal com arreplega el text publicat en el DOCV, en el qual s’especifica la possibilitat que les diputacions provincials donen suport d’assessorament en estimació de danys, la institució provincial mostra el seu suport als municipis de la província, sent conscient dels “nombrosos danys materials que han patit els nostres municipis”, tal com ha assenyalat la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia.

Els principals desperfectes es concentren en camins i en edificis municipals, amb filtracions per l’aigua en diverses zones de les instal·lacions. Després de la relació de les zones afectades remesa pels ajuntaments sol·licitants, es passarà a realitzar una valoració més detallada de les destrosses en els diferents punts en els quals s’ha demandat assistència, de manera que es puga emplenar la memòria amb una relació el més aproximada possible de les infraestructures afectades, així com de la seua localització.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here