La Diputació crearà centres de dia a Carcaixent i Sueca

0
515
  • Mª Josep Amigó i Mónica Oltra
    Mª Josep Amigó i Mónica Oltra

    Maria Josep Amigó: «Aquest esforç pressupostari és el resultat de la col·laboració entre administracions en el nostre propòsit de treballar per a les persones i que la ciutadania dispose dels mateixos drets i oportunitats independentment del municipi on visca»

  • A través d’aquest acord a tres bandes, els ajuntaments posaran els terrenys, la Diputació finançarà la construcció de les dotacions i la gestió anirà a càrrec de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives
  • Les noves infraestructures comarcals seran un centre de recepció de xiquets i xiquetes a Llíria, i tres destinats a persones amb malalties mentals greus a Sueca, Paterna i Carcaixent
La Diputació de València invertirà prop de nou milions d’euros en serveis i infraestructures socials en diferents localitats de les comarques valencianes mitjançant un acord subscrit amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i els ajuntaments. La mesura, anunciada per la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, i la vicepresidenta i consellera Mónica Oltra, s’ha adoptat després de valorar les necessitats, tindre en compte la manca d’inversions per part dels governs anteriors i atenent les prioritats identificades per la pròpia Conselleria, sempre amb criteris objectius.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha destacat que aquestes actuacions «són fruit de la coordinació i la col·laboració institucional establerta entre administracions, de l’establiment de criteris objectius i l’aposta decidida per les polítiques socials que compartim el Consell i el govern de la Diputació en el nostre propòsit de treballar per les persones i que la ciutadania dispose dels mateixos drets i oportunitats independentment del municipi on es residisca», ha incidit. Així mateix, Maria Josep Amigó també ha reivindicat «el propòsit de portar l’esperit i la lletra del Pacte del Botànic a cadascun dels nostres pobles i ciutats».

En concret, en el pressupost de 2017 aprovat per la Diputació, la corporació provincial destina un total de 5,6 milions d’euros a inversions socials, que comprenen obres en els municipis de Llíria, Sueca, Carcaixent i Paterna. Una partida pressupostària que també contempla un increment de 2,7 milions d’euros per atendre els Serveis Socials dels ajuntaments menors de 10.000 habitants, a més de mantenir la línia de col·laboració encetada el passat exercici per tal de dotar amb 400.000 euros les ajudes per combatre l’empobriment energètic. En total, prop de nou milions d’euros en inversió social assignats atenent a criteris estrictament objectius de necessitat marcats per la Conselleria i a les demandes realitzades pels diversos ajuntaments.

Amb aquestes inversions es posarà en marxa un centre de recepció de xiquets i xiquetes a Llíria, i tres centres destinats a trastorns mental greus, a Sueca, Paterna i Carcaixent. En aquest sentit, i tal i com ha explicat Maria Josep Amigó, la col·laboració entre administracions es produirà en tres nivells: «Els consistoris aportaran els terrenys, la Diputació invertirà en la construcció, i la Generalitat dotarà els centres de recursos per fer front a les despeses de funcionament i de personal».

Al respecte, la vicepresidenta i conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives,Mónica Oltra, s’ha refermat en que «els governs valencians del canvi continuem apostant decididament per treballar de forma coordinada i col·laborativa. Des del primer moment tenim com a prioritat situar en el centre de les nostres polítiques les persones i que les nostres accions tinguen com a premissa millorar la vida de les valencianes i els valencians», ha indicat.

Centres de recepció per a menors i residències

Pel que fa a les actuacions ja concretades, en primer lloc la Diputació finançarà la construcció d’un centre de recepció per a xiquetes i xiquets a l’antiga presó de Llíria. Des de la Conselleria s’estima en 900.000 euros l’import d’aquesta obra, i es col·laborarà en l’elaboració del projecte. A més, aquesta posada en marxa suposarà la recuperació d’un vell immoble municipal.

D’altra banda, una de les prioritats d’atenció, tant de la Diputació com de la Generalitat, radica en l’àmbit de la salut mental, atès que constitueix un dels col·lectius més desprotegits. Així, al municipi de Sueca es completarà la tercera fase de la residència i centre de dia especialitzat en salut mental, actualment en situació d’inici de les obres de forma immediata i que ja disposa d’un avantprojecte estimat en 2,3 milions d’euros.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Paterna ha finalitzat l’expropiació de la segona fase d’una Residència de Salut Mental, amb un pressupost de 1.600.000 d’euros. Aquesta infraestructura, que ja compta amb el projecte d’execució, està en disposició d’iniciar les obres de forma immediata.

 

Per últim, a Carcaixent, s’invertirà al Centre de Dia i el Centre d’Integració i Rehabilitació (CRIS). Un projecte on el consistori d’aquesta localitat de la Ribera Alta ja ha aportat una memòria  econòmica que pressuposta l’actuació en 800.000 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here