Carlet es dona a conèixer en l’àmbit internacional amb el programa «València és música»

0
550
La banda de Carlet en el audiovisual
La banda de Carlet en l’audiovisual

Carlet audiovisual autoritats escenari Carlet audiovisual alcaldessa Carlet audiovisual Banda campanari Carlet audiovisual public 2

L'alcaldessa, la viceprersidenta i el diputat de Cultura
L’alcaldessa, la vicepresidenta i el diputat de Cultura

La Diputació de València ha escollit Carlet i la banda Unió Musical per a fer un documental sobre la música valenciana, que es difondrà internacionalment

«Que una persona de fora ens identifique amb la música, igual que quan parlem d’altres llocs com Àustria l’identifiquem amb música». Així expressava el diputat provincial de Cultura, Xavier Rius, l’objectiu del projecte València és música que ahir es presentava a Carlet amb un dels dos programes pilots, el que té com a protagonista la ciutat i una de les seues bandes, la Unió Musical.

Els veïns de la ciutat pogueren vore el documental de Carlet, un audiovisual que té com a banda sonora i eix central el concert de la banda al Palau de la Música que li va valdre el primer premi en la 40 edició del Certament Provincial de Bandes. Dos obres del compositor Ferrer Ferran, el pasdoble «Roberto Forés» i la peça «El gaudir del geni», conformen la banda sonora d’un passeig per diversos indrets de Carlet, des del centre de la població, amb especial atenció a l’arquitectura del carrer Major, passant per l’ermita de Sant Bernat, Els Pinets i el camp carletí, tot combinat amb les imatges del concert. Imatges que sorprengueren el públic carletí que va assistir a la preestrena d’un documental que en breu estarà a l’abast de les televisions i mitjans audiovisuals de tot el món. Segons explicà el diputat de cultura, Xavier Rius, la intenció d’este ambiciós projecte que comença a Carlet és «donar a conéixer el poble valencià no sols per la música, sinó per la música de banda, que és el seu estendard». En el mateix sentit va insistir el compositor Ferrer Ferran, autor de les dos peces musicals, que es congratulà  que haguera arribat l’hora d’internacionalitzar les societats musicals valencianes. La vicepresidenta de la Diputació, M. Josep Amigó, enllaçà el projecte «València és música» amb el treball que està fent la Diputació provincial en l’àmbit turístic per donar a conéixer la Comunitat Valenciana en fires com FITUR: «Anem a presentar l’orxata, la paella, però també la nostra gent, perquè la gent quan vinga ens conega i s’adone de la importància que tenen els músics; es tracta no sols de potenciar els nostres productes sinó també els nostres pobles i la nostra gent.»

Amb estos dos primers programes pilot, el de Carlet i el de Requena, s’enceta el 2017, tot i que s’espera que al llarg de l’any s’arribe a fer deu programes més amb altres bandes i altres poblacions de la província. Per la seua banda, l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, a més d’agrair la projecció que li dóna a la ciutat este reportatge audiovisual, va destacar la importància que tenen els músics en la vida carletina, «una de les manifestacions culturals més consolidada, arrelada al poble, participativa i solidària, sent com és la banda una gran família i una tradició que va transmetent-se de generació en generació».  Una vitalitat bandística que es veu reflectida en l’existència de dos bandes de música, la Societat Unió Musical i l’Agrupació Musical L’Artística, i per això Ortega proposà a la Diputació la possibilitat de fer un pròxim reportatge amb l’altra entitat musical de Carlet.

L’Àrea de Cultura de la Diputació ha presentat a Carlet el projecte «València és música» 

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cultura, Xavier Rius, han participat esta nit en l’acte de presentació del projecte «València és música» a Carlet. Es tracta d’un programa pilot de dos metratges gravats en alta definició que combinen música amb imatges del patrimoni cultural, artístic, arquitectònic, paisatgístic, social i etnogràfic dels municipis de les comarques valencianes amb el propòsit d’internacionalitzar la música i donar a conèixer la tradició musical de les bandes valencianes i els atractius de les nostres localitats i ciutats arreu del món. En el mateix han participat la Sociedad Musical Santa Cecilia de Requena i la Societat Unió Musical de Carlet, guanyadores de la Secció Especial i Secció Primera del 40 Certamen Provincial de Bandes de Música, respectivament.

Durant l’acte de presentació, celebrat al Teatre Giner, també han intervingut l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, així com el compositor Ferrer Ferran.

El projecte, produït per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha comptat amb l’ús de drons i de tecnologia d’alta definició HD, a més de disposar d’un equip humà format per més de 30 persones. Els assistents han gaudit d’un passe íntegre de l’audiovisual en el que es mostren alguns dels enclavaments més emblemàtics d’aquesta localitat de la Ribera Alta i en el que ha participat la Societat Unió Musical de Carlet.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here