Polítics i tècnics de tres comarques impulsen la Via Verda de l’antic trenet de Carcaixent

0
378
Excursionistes en el tram d'Aigües Vives
Excursionistes en el tram d’Aigües Vives

Polítics i tècnics de les mancomunitats de la Ribera Alta, Valldigna i la Safor, així com dels ajuntaments d’Alzira, Carcaixent, La Barraca d’Aigües Vives i Tavernes de la Valldigna han celebrat una reunió de coordinació en què es decidia per unanimitat crear una comissió permanent que s’encarregarà de coordinar totes les actuacions necessàries perquè el Camí Natural de l’Antic Trenet siga una realitat.

En la reunió, celebrada en la seu de la mancomunitat de la Ribera Alta, s’acordava com a primera actuació, la posada en comú d’una estratègia d’actuació per a afavorir la creació d’este Camí, que transcorrerà per l’espai de l’abandonada via fèrria del denominat Trenet de Carcaixent i que finalitzaria en la platja de Tavernes de Valldigna.
En els pròxims dies, els membres d’esta comissió mantindran diverses reunions amb representants de les conselleries de Medi Ambient i Obres Públiques de la Generalitat Valenciana, així com la Diputació provincial, entre altres, a fi d’aconseguir tants els fons econòmics, com els permisos necessaris. Així mateix, els membres de la comissió constituïda han marcat les bases d’una visió estratègica de la mobilitat sostenible a una escala més àmplia.
Xarxa de camins naturals
Tant tècnics com polítics de les tres comarques entenen que este Camí Natural haurà d’estar interconnectat amb altres, com la Via Verda de la Safor, que discorre entre Gandia i Oliva, i la futura Ruta de l’Aigua, que arribarà fins a Picassent. La idea i l’objectiu final és crear una verdadera xarxa de camins naturals no motoritzats a nivell provincial i autonòmic, que afavorisca un canvi real en els patrons actuals de la mobilitat i que permeta lluitar contra els efectes del canvi climàtic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here