Els redactors dels estatuts reben el X Guardó d’Honor de la Mancomunitat de la Ribera Alta

0
557
Els membres de la Comissió Redactora
Els membres de la Comissió Redactora
Mancomunitat casa cultura alcudia
L’acte contà amb nombrosos assistents

Mancomunitat Txema Guardó

Reunió de l'antiga comissió redactora
Reunió de l’antiga comissió redactora
Francesc Signes primer president
Francesc Signes primer president
Els sis presidents de la Mancomunitat
Els sis presidents de la Mancomunitat

Els membres de la Comissió Redactora dels Estatuts de la Mancomunitat de la Ribera Alta han rebut esta nit, a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, el X Guardó d’Honor d’esta entitat comarcal com acte final de les celebracions del seu XX aniversari.

El president actual de la Mancomunitat, Txema Peláez, els han entregat un socarrat commemoratiu a cadascun dels seus membres que necessitaren d’un bon grapat de reunions per tal de consensuar la carta magna de la futura mancomunitat integrada pels 35 municipis de la Ribera Alta que representen a una població de 221.229 habitants.

El consens va primar entre els negociadors, Segons destacà Francesc Signes, amb independència de les formacions polítiques representades, contituïnt un «òrgan de tots».

Els guardonats

Els membres guardonats són els següents; Emili Gregori, Aureli Sansixto, Mª Ángeles Crespo, Javier Cebriá, Rafael Navarro, Vicent Choví, Domingo Morcillo, Enric Pérez, Gerard Donat i Pere Calpe.

Un dia per fer justícia

Un video ha recollit declaracions dels sis presidents que han comentat els avanços realitzats per la mancomunitat durant la seu presidència. El primer president va ser Francesc Signes, li va seguir Mati Ferrá, Joaquin Martin, Rosa Sebastiá, Cristóbal Garcia i l’actual Txema Peláez

Com bé recordava l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, «l’11 de gener de 1996 la Mancomunitat va triar el seu primer president, Francesc Signes i Núñez», aleshores batlle del municipi alcudienc.

Hui, dia en el que la Mancomunitat de la Ribera Alta complix 21 anys, «és un dia per fer justícia, per a reconèixer la feina feta pels que posaren en marxa un organisme que ha ajudat a vitalitzar la nostra comarca», assenyalava Salom.

Recollida de residus sòlids

L’actual president Txema Peláez anuncià que un dels principals objectiu de la Mancomunitat per al 2017 és el de «mancomunar el servei de recollida de residus sòlids. A més pretén «reforçar» el servei d’assessorament jurídic de l’Oficina Comarcal d’Habitatge, per trobar-se «desbordat». Un servici, que amb apenes sis mesos de funcionament està tenint una gran demanda perquè atén a les famílis amb problemes de desnonament i ncessitat de vivendes socials. Així la Mancomunitat té previst entrevistar-se, en breu, amb la directora general d’Habitatge, per conseguir una subvenció que ajude a millorar este important servici.

Peláez ha valorat «molt positivament» la trajectòria de la Mancomunitat de la Ribera Alta, que conta actualment amb una plantilla de 40 treballadors i presta un ventall molt ample de serveis que beneficien, especialmente, els pobles més menuts.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here