Una interesant mostra recupera de l’oblit la Carcaixent de fa un segle

0
699
Paco Salom i Salvador Ferrer en la inauguració de la mostra
Paco Salom i Salvador Ferrer en la inauguració de la mostra

img_8126

Bautista Llopis recordant junt el seu net la història del poble
Bautista Llopis recordant junt el seu net la història del poble

img_8146

L’exposició «Carcaixent 1916. Una mirada a la ciutat fa 100 anys» explica com era Carcaixent en 1916 a molts nivells.

La mostra serà permanent bé en el Magatzem de Ribera, bé en altra dependència municipal

 La mostra analitza l’agricultura, l’economia, la demografia, però també les associacions, la cultura, les principals personalitats del moment, entre altres aspectes rellevants de l’època. L’exposició compta amb 18 panells amb un clar esperit divulgatiu i molta càrrega visual, per tal d’acostar un període brillant de la història de Carcaixent a tots els públics. S’hi podran veure fotografies i documents que ens expliquen eixe moment, tot posant el punt d’atenció en la concessió del títol de ciutat per mitjà de l’exposició de l’acta d’aquell moment i d’altres documents relacionats.

L’exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de l’historiador Francesc Torres, de l’arxivera municipal, Mari Creu Trujillo, del cronista oficial de Carcaixent, Bernat Daràs, i d’altres persones que han aportat els seus coneixements i materials per al muntatge. L’exposició es podrà visitar en la Sala Sant Llorenç fins al 12 de febrer de dilluns a diumenge de 19 a 21 hores, i també els dissabtes i diumenges al matí de 12 a 14 hores.

Cal reinvertar-se 

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha manifestat, durant la inauguració, que la mostra «servix per a recordar a la gent el seu passat, per a que el poble no oblide uns fets mitjançant objectes i documents».

Salom ha fet balanç dels actes commemoratius del centenari de la concessió del títol de ciutat, valorant que «el 2016 ha sigut un any molt positiu en el que hem posat en valor els nostres recursos». La primera autoritat local ha apostat perqu «Carcaixent es reinvente continuament, donat que tenim futur, un futur diferent». I ha avançat als mitjans de comunicació que esta mirada a la ciutat de fa 100 anys continuarà com a mostra permanent bé en el Magatzem de Ribera, bé en alguna instal.lació municipal.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here