Un grapat de grups locals acompanyaran els Reis Mags a l’Alcúdia

0
488

alcudia-reis-magsL’ARRIBADA DELS REIS MAGS A L’ALCÚDIA

Com tots els anys, el pròxim dijous 5 de gener Els Reis Mags de l’Orient apleguen a l’Alcúdia, i han convocat tots els alcudians i alcudianes als carrers de la ciutat. A les 17.45 h. tindrà lloc la ja tradicional recepció de Ses Majestats a la plaça de l’Ajuntament, on l’Alcalde de l’Alcúdia i els regidors de la corporació municipal, faran entrega als Reis de la clau que obri els panys de totes les cases del poble.

Amb l’entrega de la clau s’inicia l’esperada cercavila amb un munt d’elements tradicionals, en la que participaran un grapat de grups dividits en tres parts. A la primera part, el Betlem, participaran els grups Va de Cant (que anunciarà l’arribada dels Reis), el Penó de la Casa dels Montagut, el Misteri de la Burreta, el carro de Pastorets, el ball dels Cabuts, l’associació La Xerinola, el ball de Pastorets, l’Escoleta i Grup de Dansa de l’Alcúdia, les figuretes del Betlem (a càrrec de El Ball de Sant Vito), el Bolero Grup de Danses i els festers i festeres 2017 «A foc seguit», que repartiran garrofes per al rossí del senyor Rei.

A la segona part, l’univers infantil, participaran els grups de El vaixell de la bruixa,Els espantacriatures valencians i Els carboners Reials, interpretats pels Dimonis Enroscats de l’Alcúdia, els quals prepararan un espectacle de foc per a celebrar l’arribada dels Reis. Per últim, a la tercera part, el seguici reial, els grups de La ballarina de foc, la serp reial amb dues ballarines, el bufó de la Bola, el ballet «els àngels de Betlem» i elsFalconers Reials donaran pas als protagonistes de la festa, Ses Majestats els Reis d’Orient, que aniran davant de la Colla la Rosca, que tancarà el seguici.

Tots aquests grups faran la desfilada pels carrers de l’antic nucli urbà fins a les runes de l’antic convent de Santa Bàrbara on es trobaran amb el tradicional betlem vivent. Cada comparsa executarà un ball davant del pessebre i Ses Majestats oferiran or, encens i mirra al Jesuset.

Finalment, els Reis Mags acudiran a la plaça del Tirant lo Blanc, on totes aquelles persones que ho desitgen podran acostar-se per a conéixer i fer-se fotos amb els Reis Mags.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here