Alzira reposa el panell informatiu que va ser destrossat en un acte vandàlic

0
389

panell-informatiu-alziraL’Ajuntament d’Alzira, ha reposat el panell informatiu situat front a la Locomotora Mikado que va ser destrossat en actes vandàlics

La Regidoria de Patrimoni Cultural i Turisme, ha col·locat un nou panell informatiu, front a la Locomotora Mikado, al final de l’avinguda Lluís Suñer, davant els desperfectes ocasionats pels actes vandàlics que va patir. Esta Regidoria ha tingut a bé, aprofitar l’ocasió i actualitzar la informació del panell quedant així, en la cara de davant, es fa referència a l’evolució d’Alzira, des de l’antiga illa del Xúquer fins a l’actual població, amb l’eliminació del braç del Xúquer. A través de textos, plànols i fotografies, es pot seguir el procés evolutiu de la població i de l’entorn, per a que visitants, escolars, i públic en general puguen tindre constància de les circumstàncies que han intervingut, com les inundacions, i dels canvis operats.

En la cara posterior del panell, s’ha plasmat un plànol de la ciutat d’Alzira, per a situar-se i conèixer l’extensió del nucli urbà. També s’ha dedicat un apartat a descriure el monument dedicat al progrés, simbolitzat per la màquina de tren que està a escassos metres, es tracta de la coneguda Locomotora Mikado. En el text es donen detalls interessants d’estos models fabricats per MACOSA i de la importància que van tenir a mitjan del segle XX en el transport ferroviari.

La regidora de Patrimoni Cultural i Turisme, Isabel Aguilar, lamenta el motiu pel qual ha tingut que reposar-se este panell, i fa una crida per a evitar destroces que afecten el patrimoni dels alzirenys i les alzirenyes, ja que els actes afecten els bens i la imatge de la ciutat, cosa que obliga a fer despeses innecessàries, que es podrien evitar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here