El temporal ha causat danys en nombrosos murs, camins i pistes forestals d’Alzira

0
233
Clemenules afectades pel pixat
Clemenules afectades pel pixat
Mur de l'hort de Ros
Mur de l’hort de Ros

La Cooperativa Hortofrutícola d’Alzira -Alzicoop-  ha estimat que el pixat ha provocat la caiguda del 20% de les taronges, del 60% de les satsumes i del 100% de les clemenules, segons l’informe que l’Ajuntament d’Alzira presentarà davant les administracions provincial, autonòmica i central sobre els danys causats per l’últim temporal que afectà a tota la comarca de la Ribera.

Els tènics municipals han elaborat una detallada relació dels danys causats en murs, camins rurals i pistes forestals de titularitat  municipal, a més de les nombroses caigudes d’arbres forestals i ornamentals.

Així els camins de l’Arena, Prada, Almunia i Cabañes han patit erosió en els marges i deteriorament en el seu asfalt.

Pel que fa a les pistes forestals, han quedat danyats, trams de la Font del Garrofer, la Solana en la Murta i la Pujada a la Creu del Cardenal.

En el capítol d’edificis públics, han aparegut goteres en la Casona de la Murta que afecten una superfície de 80 m2. En murs han quedat afectats uns 15 m2 de l’hort de Ros i 6 m2 de l’antiga Gossera.

En camins rurals el més afectat pel tem poral ha sigut el de Corral de Caballero, amb un total de 4.000 metres, i en menor superfície, els de Pocico Escribá, Los Tollos, Missana, Pitres, Hermini Escolá, Las Minas, Casa Chornet el del barranc de la Casella i el camí vell d’Alberic.

Els tècnics argumenta la falta de quantificació de les pèrdues, «al desconèixer, fins ara, el nombre total d’afectats».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here