El regidor d’Hisenda d’Alzira recorda les pujades «salvajes» de l’IBI que va fer el PP en 12 anys

0
376
Plaça del Regne
Plaça del Regne

El regidor d’Hisenda Albert Furió, ha ficat un exemple pràctic en el plenari d’esta nit per demostrar les pujades «salvajes» de l’Impost de Bens Immobles (IBI) que va fer el govern d’Elena Bastidas durant els 12 anys de govern popular.

Així una vivenda que l’any 2003 pagava 286 euros, en 2015, últim any de govern del PP pagà 396,84 euros, mentre en el 2016 l’IBI d’este habitatge baixà a 374 euros i en 2017 el rebut serà de 366€.

Això significa que l’IBI d’esta casa s’incrementà un 48% entre les tres legislatures populars i en canvi en dos exercicis la rebaixa s’apropa prou al 8%. Així Furió qualificava de «realitat innegable» la pujada constant d’este impost  durant els governs del PP, llevat del darrer any «que el congelaren en celebrar-se eleccions municipals».

L’IBI urbà és el principal fons de finançament de l’Ajuntament d’Alzira en suposar el «35% de tots els impostos municipals». El govern local baixarà per al pròxim any dos punts este impost, baixada que afectarà a tots els titulars d’immobles, el que farà que la recaptació municipal disminuisca en més de 500.000 euros.

En el plenari d’esta nit s’ha procedit a modificar l’Ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre béns immobles, que ha contat amb el vot en contra del Grup Municipal Popular.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here