Històric acord sobre la competència lingüística en les administracions valencianes

0
317

acord-competencia-linguisticaEUPV s’uneix a entitats i formacions polítiques en la petició al Consell d’assegurar la competència lingüística en les administracions públiques

El coordinador general EUPV, David Rodríguez, acompanyat del secretari general del PCPV, Javier Parra, han assistit aquest matí a la presentació de l’acord sindical entre CC.OO.-PV, UGT-PV i Intersindical Valenciana sobre la competència lingüística que ha d’acreditar el personal al servei dels administracions valencianes, pacte en el qual ha treballat durant els últims mesos Esquerra Unida del País València, juntament amb altres formacions polítiques i diverses entitats “per a arribar al consens aconseguit i anunciat hui en La Nau”.

“Des de la nostra formació política saludem i recolzem aquest acord sindical que vol assegurar la competència lingüística en les administracions públiques valencianes, un text elaborat amb entitats com Escola Valenciana i Acció Cultural del País Valencià que, com a EUPV, aposten i defensen l’ús del valencià en tots els àmbits de la nostra societat”, ha afirmat Rodríguez, qui ha afegit que aquest text “garantirà els drets lingüístics del poble valencià, fet que serà una realitat si realment el Consell ho arreplega en la nova Llei de la Funció Pública”.

Finalment, el coordinador general d’EUPV ha insistit que l’acord aconseguit i presentat hui “és un pas necessari i molt important”, en canvi, “encara queden altres reptes per a aconseguir la vertadera normalització lingüística al País Valencià i des de la nostra formació anem a seguir treballant en aquesta línia”, ha conclòs.

GABINET DE PREMSA EUPV

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here