Convocada la XI edició del Premi Malva Alzira 2017

0
315

premi-malva-alzira-17Premi Malva Alzira 2017 al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana, la Federació Lletres Falleres i en el seu nom l’Associació Cultural Falla Plaça Malva, amb el patrocini de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, i la col·laboració de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i Escola Valenciana, convoquen l’onzena edició del PREMI MALVA ALZIRA al millor poema satíric publicat en un llibret de falla, de qualsevol comissió fallera de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’estimular el conreu d’un gènere poètic de llarga tradició històrica i popular entre els valencians, com ho testimonien els cançoners antics, els poemes burlescos, els raonaments i els col·loquis tan freqüents en la nostra literatura anterior al segle XIX, com també els nombrosos poemes de caràcter popular escrits des de la Renaixença, molts dels quals han sigut publicats als tradicionals llibrets de falla.

L’objectiu que ens mou no és altre que potenciar una major presència d’este tipus de poesia als llibres de les comissions falleres, ja que la ironia, la crítica i la sàtira són aspectes que han sigut sempre associats al món de les falles. Per tant, pretenem evitar la progressiva desaparició, en els últims anys, de les explicacions en vers del monument faller o d’aquells poemes solts que fan un repàs amb clau d’humor de totes aquelles notícies, successos i fets ocorreguts als nostres pobles o al món que ens envolta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here