La Diputació destina 200.000€ a impulsar projectes de dinamització turística a Cullera i Sueca

0
405
  • Molí del Passiego
    Molí del Passiego

    Les actuacions s’inclouen en el Pla d’Infraestructures Turístiques desenvolupat en coordinació amb l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), que en 2016 arribarà a un total de 21 municipis valencians

  • El President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la diputada de Turisme, Pilar Moncho, i el secretari autonòmic de l’AVT, Francesc Colomer, destaquen la col•laboració entre institucions com a via per “arribar a més persones i amb millors serveis”
El Pla d’Infraestructures Turístiques de la Diputació de València, desenvolupat en coordinació amb l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), destinarà enguany 200.000 euros a impulsar projectes de dinamització en dos municipis de la Ribera Baixa. En concret, en el marc d’aquest Pla es portarà a terme la primera fase de la rehabilitació del Molí del Passiego, a Sueca, i s’adquirirà una màquina per a la neteja de platges, a Cullera.

 

Així ho van anunciar recentment el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, la diputada de Turisme, Pilar Moncho, i el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, durant la presentació pública d’un programa que inclou per a 2016 fins a 21 actuacions en altres tants municipis valencians, amb una inversió global d’1,5 milions d’euros.

 

De les inversions projectades en La Ribera Baixa, la recuperació del Molí del Passiego comptarà per a la seua primera fase amb una inversió de 150.000 euros, que serviran per a portar a terme obres de conservació i reparació d’estructures en un immoble centenari que l’ajuntament que presideix Raquel Tamarit vol convertir en el mig termini en un espai visitable i exponent de la història de l’arròs, “com a element clau de l’economia i la gastronomia valencianes”.

 

En aquest sentit, la Diputada de Turisme ha destacat que “es tracta d’un projecte turístic sostenible, d’aprofitament d’un recurs patrimonial, en el qual la inversió realitzada retornarà al municipi, ja que les actuacions ho posaran en valor perquè tothom el puga gaudir en el cor de Sueca.

 

Per la seua banda, el consistori de Cullera rebrà 50.000 euros que destinarà a adquirir una nova màquina de neteja de platges per al seu ús en arena mullada, ja que l’anterior s’havia desbaratat i era necessari substituir-la. Tal com ha explicat l’alcalde del municipi, Jordi Mayor, “d’aquesta forma garantim que es puga dur a terme la correcta posada a punt i posterior manteniment de les nostres platges, que són gràcies al seu alt nivell d’excel·lència, el principal atractiu turístic de Cullera”.

 

1,5 milions d’euros per a projectes “que emanen del territori”

 

La Diputació de València ha destinat 1,5 milions d’euros per a, tal com va expressar el seu president, Jorge Rodríguez, durant la presentació del Pla d’Infraestructures Turístiques, “potenciar el valor turístic de les comarques valencianes, que moltes vegades es converteix en el motor que tira del nostre territori quan altres sectors es paralitzen a causa d’una mala conjuntura econòmica”. Així mateix, Rodríguez va destacar els fruits que està donant” la col·laboració entre institucions, en aquest cas amb els ajuntaments i l’AVT, per “arribar a més persones i amb millors serveis”.

 

No en va, les actuacions projectades són fruit dels acords subscrits pel Patronat de Turisme de València de la Diputació amb 21 ajuntaments i l’AVT. Uns acords que tenen com a finalitat emprendre nous projectes estratègics que “emanen del propi territori, ja que responen a demandes locals en aquest àmbit, en benefici de la nostra competitivitat turística”, va destacar Pilar Moncho.

 

Per a la diputada, estem davant “nous exemples de col·laboració entre diverses administracions, en aquest cas ajuntaments, Diputació i Generalitat Valenciana, que escolten i actuen en els municipis i, a més, serviran de model per a futures col·laboracions amb altres poblacions i accions a desenvolupar turísticament, en benefici del sector i de l’economia valenciana”, ha agregat la titular provincial de Turisme.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here