Sueca sol.licitarà ajudes per reparar els desperfectes causats pel temporal

0
484

sueca-denys-temporalEl temporal de pluja, vents forts i onatge que s’ha registrat durant tot el passat cap de setmana i que s’ha agreujat encara més este passat dilluns ha causat un gran nombre de desperfectes a la capital de la Ribera Baixa.

Sueca ha viscut este dilluns una llarga jornada, marcada per l’alarma causada pel temporal i per la conseqüent crescuda del Riu Xúquer. Després de les primeres avaluacions dels danys, realitzades este matí, l’alcaldessa ha confirmat que se sol·licitaran les ajudes al govern valencià destinades als afectats pel temporal i ha assenyalat també que en tenir inventariat tots els danys ocasionats es valorarà també elevar la sol·licitud d’ajudes i col·laboració a altres administracions supramunicipals.

 

Situació actual

 

Al llarg de tota la jornada i vetlada del dilluns s’ha mantingut en marxa el dispositiu especial per l’activació del pla d’emergència local per controlar la crescuda del riu Xúquer i reforçar els efectius d’atenció d’emergències. Malgrat l’alerta establerta per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que decretava la situació 2 per risc imminent d’inundacions a Sueca, en la vesprada del dilluns, la situació ha estat controlada i, en cap moment, s’ha temut per la inundació del centre urbà.

La situació a Sueca està a hores d’ara en vies de normalització. Després que l’Agència Estatal de Meteorologia AEMET retirara este matí les alertes meteorològiques sobre la zona i vist també que el Centre de Coordinació d’Emergències ha decidit rebaixar a Situació 1 l’alerta hidrològica al Xúquer, al llarg del matí de dimarts, l’Ajuntament ha decidit  reobrir, a partir del migdia, les intal•lacions esportives i reprendre, així mateix, totes les activitats al municipi, a excepció de l’activitat als centres educatius i al Centre Ocupacional de Sueca, que reprendran les classes a partir de demà, dimecres 21 de desembre.

 

Avaluació de danys

 

Les primeres avaluacions dels danys, no quantificats encara en la seua totalitat, apunten que seran nombrosos.

Al llarg de la jornada de dilluns, la Policia Local de Sueca ha rebut nombrosos avisos i va haver de treballar a fons, de manera coordinada amb altres efectius de Protecció Civil, Guàrdia Civil de Sueca, Consell Agrari, el cos de Bombers o els equip d’Aigües i Sanejament de Sueca, Serveis Municipals i del servei de neteja viària. Els agents van haver d’atendre al llarg del dia desenes d’avisos per arbres caiguts, despreniments de branques, cornises i de façanes, desperfectes en cablejat i faroles, embossaments de claveguerams i altres incidents menors.

Al Cementeri Municipal de Sueca o a la Muntanyeta dels Sants les fortes ràfegues van arrencar també alguns exemplars arboris de dimensions destacables i també a la Plaça de Sant Isidre es va haver de talar una antiga carrasca afectada pel temporal.

La situació va obligar fins i tot a tancar l’accés al Passeig de l’Estació, un parc emblemàtic de la ciutat amb un gran valor botànic. I també es van tallar l’accés, al llarg de la jornada, a diferents camins rurals i als camins d’accés al riu i a l’Assut.

Així mateix, la zona marítima s’ha vist afectada també pel temporal. Este dimarts, algunes platges de Sueca han despertat plenes de branques i canyes que ha arrossegat l’aigua del riu fins a la mar.

Acció coordinada

Reunits per fer balanç de l’actuació, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i altres regidors del govern municipal, han coincidit en destacar la professionalitat i eficàcia de tot el personal implicat en l’operatiu especial d’emergències. Tamarit ha volgut mostrar també el seu agraïment a totes les persones que s’han oferit a col·laborar de manera desinteressada amb el consistori i els efectius d’emergències i a aquelles que han intensificat la seua jornada per tal d’atendre i donar resposta a tots els avisos.  L’alcaldessa ha subratllat també, alhora, la importància de la col·laboració ciutadana en una situació com la viscuda.

La màxima representant del consistori ha aplaudit també la coordinació entre els pobles de la Ribera que han constituït tot un front per coordinar les diferents accions i mesures preventives i mantenir informada la població, en tot moment, de les previsions i l’última hora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here