Alcaldes de la Vall Farta demanen l’exempció de l’IBI rústic davant les pèrdues al camp

0
410

vall-farta-alcaldesEls 8 alcaldes de la Vall Farta es reuneixen per avaluar pèrdues

Els alcaldes i alcaldesses d’ Alcàntera, Antella, Beneixida, Càrcer,  Cotes, Gavarda, Sellent i Sumacàrcer, han tingut a Cotes la primera reunió després del temporal de llevant que finalitzà dilluns. Demanaran a Hisenda la exempció de l’IBI de Rústica.

Les primeres autoritats dels pobles de la Vall Farta o Vall de Càrcer, s’han reunit amb l’objectiu de fer una valoració conjunta dels danys provocats per les pluges i el vent en el temporal de Llevant que hem patit del 17 al 19 de desembre, tant en allò que es refereix a les infraestructures públiques com a les collites dels camps dels seus termes municipals.

Encara no es pot parlar de xifres, cadascun dels edils se’n ha anat al seu municipi amb deures per fer: assabentar-se de tots els danys, públics i privats, que ha ocasionat el temporal. La idea és tindre-ho tot enllestit per poder demanar les ajudes que s’han anunciat tant des de Generalitat Valenciana com des del Govern Central, només isquen publicades.

La primera decisió conjunta ha sigut demanar al Ministeri d’Hisenda hi haja una exempció en l’Ibi de Rústica de 2016 en els mòduls de cítrics i fruiters de tots els pobles de La Vall.

Programar en comú per optimitzar resultats

Els alcaldes i alcaldesses han aprofitat la reunió per a parlar de la programació conjunta de diverses activitats lúdiques i culturals dirigides a la joventut i a la gent major.

Experiències com la del festival “Jazz a la Fresca” del passat estiu, a la qual participaren 11 pobles menuts de la Ribera i la Canal amb gran acceptació del públic, demostren que ajuntant sinergies i fent convocatòries en comú és possible tenir, en pobles de pocs habitants, espectacles o activitats de gran qualitat, cosa que a cada poble per separat li resultaria excessivament costós.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here