El betlem ubicat a la Murta es podrà visitar fins el 8 de gener

0
265

betlem-murta

Des de la Regidoria de Patrimoni Cultural i Turisme es comunica que, a causa de les fortes pluges del passat cap de setmana, ens veiérem en la necessitat de desconvocar la tradicional pujada del betlem, per seguretat dels participants. No obstant, un grup de voluntaris es va fer càrrec de muntar el betlem, en el Sender Local – 81, la Senda Botànica, en la part de l’ombria del Paratge Natural Municipal de la Murta, un lloc molt atractiu, on hi ha un excel·lent mirador de la Vall, i des d’on es poden contemplar les ruïnes del monestir de Jerònims. El sender naix a l’entrada de la finca i puja per darrere de la Casa del Guarda.

El betlem estarà en esta ubicació, per a tots aquells que vullguen visitar-lo, durant les festes nadalenques i de Cap d’Any, fins al diumenge 8 de gener que, si l’oratge ho permet, està prevista la concentració dels participants a les 9.00 en l’aparcament de la Murta, per a pujar a arreplegar-lo.

Recordem que des que el Centro Excursionista de Alcira CEA començà a organitzar este costum, allà en l’any 1958, es van fer 19 edicions, l’última en 1977, en el cim de la Ratlla, van passar 22 anys fins que el Museu va recuperar esta activitat per a fomentar el senderisme en les muntanyes del terme municipal, de manera que al desembre de 1999, va ser la primera pujada, d’esta segona etapa, en el pic de la Ratlla, en memòria de l’última vegada que es va produir este fet. D’esta manera, són ja 18 edicions ininterrompudes que ja quasi s’igualen a les realitzades pel CEA. És una activitat que ha permés a molts, menuts i majors, tindre un contacte amb la natura i conéixer, d’esta manera, atractius espais dels paratges naturals municipals de la Murta i la Casella.

La regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar, aprofita l’ocasió i anima a tots els veïns i veïnes de la ciutat i la comarca a visitar el betlem durant estes dates, i gaudir de l’esplèndid entorn d’este paratge alzireny.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here