La psicosis de les riuaes a Alzira / Opinió: Enric Blay

0
524
El Xúquer des del pont de Ferro
El Xúquer des del pont de Ferro
Veïns d'Alzira vigilant la crescuda del riu
Veïns d’Alzira vigilant la crescuda del riu

Els dies  18 i 19 de Desembre del 2016 passaran a la història com les hores en què els alzirenys van tornar a reviure la psicosi de la pantanada de 1.982, en la mesura en que la plutja s´imposava sense remei. Al principi pocs li donaven impòrtància, poc a poc el nivell de preocupació va ser creixent, fins que es va donar la noticia. El riu Xúquer corria seriós perill de desbordar-se en la seua confluència amb l’Albaida. L’Alcalde d’Alzira Diego Gomez que al mati ja havia dictat un band, instant als veïns a pujar béns a parts altes i a traure el cotxe de sotirranis.

Perquè el Xúquer s’anava a desbordar, per el seu creiximent de un metre per hora, frenant els desaigües de barrancs com el de la Casella o el de Barxeta. Aleshores… Si l’aigua caiguda era semblant, a la caiguda en riuades anteriors ¡  perquè ara no ha existit inundació ni tan sols en les zones mes baixes d’Alzira com les Basses ?

Pot ser per les preses de laminació construïdes, pot ser per la neteja dels colectors o per l’arreglament de la desembocadura del riu Magre al Xùquer.  Qualsevol d´eixos arguments han sigut utilitzats com a resposta d’una popular enquesta casolana, totes elles acompanyades d’un reconeiximent a la bona gestió, preocupació, interés i tal vegada planificació per part dels responsables per a previndre que aixó no torne a ocórrer.

Tots coincidixen en felicitar a tota la corporació municipal d’Alzira i al seu fron a l’Alcalde, pel seu esforç, per la reiterada, funcional i equilibrada informació que ens va donar en tot moment a la ciutadania. La resposta a l’enquesta és ¡¡ se’ns va a reconeixer i a tractar com a persones adultes ¡¡ i el Xùquer no es va desbordar.

Enric Blay i Tomàs

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here