Diego Gómez: «El perill de desbordament del riu ha passat, a Alzira ens ha tocat la loteria»

0
613
Veí d'Alzira contemplant la crescuda del riu
Veí d’Alzira contemplant la crescuda del riu
Confluència dels barrancs Barxeta i Casella ahir
Confluència dels barrancs Barxeta i Casella ahir
Les Basses esta nit
Les Basses esta nit

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha anunciat ara mateix, en Alzira Ràdio, que el perill de desbordament del Xúquer en la ciutat «pràcticament ha passat» tot i que el riu baixa «molt carregat», però el nivell s’ha estabilitzat des de fa uns minuts.

El nivell baixarà poc a poc

Gómez ha avançat que les previsions són que el nivell «baixe poc a poc durant la matinada evitant així que s’inunden els barris més amebnaçats com Les Basses, Venècia i Tulell.

L’ausència de precipitacions en les últimes hores ha afavorit l’estabilitat del cabal, davant la gran quantitat d’aigua que baixa des dels afluents i barrancs com l’Albaida, el Barxeta, el Cànyoles, Sellent i el Barxeta. La forta crescuda d’este últim al terme d’Alzira ha evitat que el barranc de la Casella desaiguara en el Xúquer, .provocant el tancament de les comportes del pont de Xàtiva.

Les Basses a 60 cm

Per tan sols uns 60 cm s’ha lliurat la barriada de Les Basses on els veïns han passat en vela la pimera part de la nit després de pujar els seusefectes a les parts més altes de les vivendes.

Lenta laminació de Bellús

La lenta laminació de la presa de Bellús ha evitat que la forta crescuda anunciada fora inferior a l’esperada. A la 1 de la matinada «continuava baixant molta aigua pel Xúquer» segons l’alcalde però la primera autoritat local es mostra optimista i considera que «el principal perill ha passat» i fins i tot bromejava al manifestar que «als alzirenys ens ha tocat ja la loteria».

De totes formes els col.legis i instituts de la ciutat continuran tancats un dia més per precaució.

Foto: Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here