Carlet decidirà les propostes ciutadanes que seran votades

0
413

carlet-assemblea-ciutadanaL’assemblea ciutadana forma part del procés de pressupostos participatius encetat el passat mes de novembre

L’Ajuntament de Carlet ha convocat els veïns i veïnes a una assemblea ciutadana el pròxim dimecres 20 de desembre a la fi de exposar totes les propostes realitzades per la ciutadania i amb l’ajuda dels tècnics municipals determinar quines son assumibles legalment en qualitat d’inversions. Una reunió oberta que forma part de tot el procés participatiu que per segon any consecutiu permet que els ciutadans i ciutadanes decidisquen quines inversions volen incloure al pressupost del pròxim any.

Una vegada tancat el procés de presentació de propostes, actualment totes les propostes estan sent valorades pels departaments municipals corresponents. Després d’esta valoració de viabilitat es publicaran les propostes viables perquè els ciutadans puguen votar-ne com a màxim tres. El pròxim 20 de desembre a les 19 h. es farà una assemblea informativa a la Casa de la Cultura per a explicar els criteris pels quals s’han seleccionat estes deu propostes i perquè s’han descartat la resta de presentades. A partir del dia 21 i fins el 30 de desembre es farà la votació a través de la plataforma web.

L’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega s’ha mostrat molt satisfeta per l’èxit d’esta primera fase que ha comptat amb la presentació de 75 propostes que seran explicades en l’assemblea ciutadana.

Ortega destaca la importància i el valor que té un procés com els dels pressupostos participatius, un procés obert i que han intentat millorar tècnicament enguany amb unes normes de funcionament i introducció de mesures de seguretat tècnica per oferir les màximes garanties. «Es tracta d’apropar  la cultura participativa a la població i implicar al màxim de gent possible en totes les fases del procés, des de la presentació de propostes a la votació de les mateixes. És un exercici de responsabilitat compartida entre els ciutadans i els polítics, més enllà de la cita electoral cada quatre anys, s’ha de treballar perquè hi haja un contacte continu amb les necessitats de la gent i les seus propostes per a construir la ciutat».

Ortega ha conclòs que «Hem de demostrar en estes actuacions que els carletins i carletines, son i seran els vertaders protagonistes de la política i que una nova de fer política és possible, des de la regeneració democràtica»

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here