Horts comunitaris a Alzira per recuperar terrenys abandonats i la professió de llaurador

1
434
Agustin Carcasona
Agustin Carcasona

img_6477

horts-ecologis-ros-grup

horts-ecologics-ros-alcalde-dipu-i-pep

horts-ecologics-ros-tots-pel-camp

Agustin Carcasona de 61 anys, antic professional de l’agricultura, és el beneficiari d’una de les 17 parcel.les de 60 m2 ubicades en l’hort de Ros, en la mateixa falda de la Muntanyeta d’Alzira i que s’han distribuït hui amb la presència del diputat de Medi Ambient, Josep Bort i l’alcalde Diego Gómez i del regidor d’Agricultura, Pep Carreres.

Prejubilat, amb una pròtesi en la cadera, i amb poques possibilitats de trobar un lloc de treball, Agustin diu que estava «cansat de passejar-se» i per això es presentà com aspirant a un dels horts comunitaris de titularitat municipal.

Més content que unes pasques en rebre la clau del seu hortet, de mans del diputat, Carcasona manifestava a Riberaexpress, «plantaré un poquet de tot, bajoqueta, garrofó …,esta vesprada mateix compraré plantes de fresons per començar ja este cap de setmana».

Així recordarà quan són pare li va ensenyar a plantar verdures, hortalisses i melonars, entre d’altres.

Les 17 parcel.les gaudixen de reg per degoteig i els nous propietaris rebran l’ajuda tant de la Coolerativa Hortofrutícola -Alzicoop- com del Centre d’Experimentació Agrària de Carcaixent. La primera autoritat local, recordava hui que «l’Hort de Redal està funcionant molt bé» i que l’Ajuntament ampliarà les actuals 4 fanecades del horts comunitaris de Ros i farà una convocatòria «exclusiva per a joves».

Per la seua part el responsable de la Diputació comentava que «es tracta d’una experiència molt positiva, al ficar en valor terrenys abandonats», per aixó l’organisme provincial ha subvencionat 13.000 dels 17.000 euros invertits en este projecte comunitari.

Segons ha recordat el diputat Josep Bort, el Programa d’Horts Socials Municipals de la Diputació de València es va crear per la importància de la funció mediambiental dels horts urbans als pobles i en resposta a la demanda dels ajuntaments que disposen de terrenys municipals en els quals volen posar horts socials a disposició de la població.

Riberaexpress

1 Comentario

  1. Cuántos centenares de miles de euros han costado estos terrenos a los alzireños por la mala gestión que hizo en su día el cuatripartito gobernante cuando se elaboró el PGOU del 2002.
    ¿Cuánto nos cuesta a los alzireños cada parcelita?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here