Carcaixent retrà homenatge al habitants centenaris en un ple extraordinari

0
462

carcaixent-plenari-autogovern-16Carcaixent tancarà el centenari del títol de ciutat amb un ple extraordinari

 

L’acte comptarà amb la intervenció de Bernat Daràs, cronista oficial de Carcaixent i es retrà homenatge als veïns i veïnes centenaris

Este diumenge 18 de març, a les 12:30 hores, Carcaixent celebrarà la concessió del títol de ciutat amb un ple extraordinari. Amb este acte es vol recordar la sessió plenària que es va celebrar a Carcaixent el 24 de desembre de 1916 on es va donar a conèixer a la població de forma oficial que havien passat de ser vila a ser una ciutat.

A més de la part institucional, es comptarà amb la participació de Bernat Daràs, cronista oficial de Carcaixent, que basarà la seua intervenció en els principals fets ocorreguts durant el 1916 i que conduïren a la concessió del títol. Per finalitzar, es retrà un homenatge als 7 carcaixentins i carcaixentines que tenen 100 o més anys.

El procediment per a la concessió del títol de ciutat es va iniciar  a la primavera de 1916, quan es va acordar al ple municipal del 29 d’abril demanar a la Diputació Provincial sol·licitar al ministre de Governació, la concessió del títol de ciutat per a Carcaixent pel seu desenvolupament i mèrits, ja que fins aleshores ostentava la categoria de vila. Després d’una sèrie de gestions realitzades pel diputat del districte, don Rafael Comenge Dalmau, el 7 de desembre de 1916 Alfons XIII va signar el Decret que concedia el títol de ciutat a Carcaixent.

El decret va ser publicat a la Gaceta de Madrid el dia 12 i en la sessió del ple municipal de 16 de desembre es va donar compte a tota la corporació.  Finalment, el 24 de desembre de 1916 va ser el dia en què es va celebrar este esdeveniment per a tota la població i que l’Ajuntament de Carcaixent vol commemorar el proper diumenge.

 

 

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here