El Col.legi d’Advocats d’Alzira estudia recòrrer el trasllat del Jutjat del Penal a València

0
427
Directiva del Col.legi d'Advocats d'Alzira
Directiva del Col.legi d’Advocats d’Alzira

La directiva del Col.legi d’Advocats d’Alzira es troba tan «indignada» amb el retorn a València del Jutjat del Penal que està estudiant la possibilitat de recòrrer la resolució del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), segons ha manifestat el propi degà Antonio Llàcer.

Petició de la Directora General

Una indignació que creix en conèixer que el canvi de seu del Jutjat nº 15 ha partit de la «petició de la directora general de Justícia de la Generalitat» junt l’informe del Servei d’Inspecció del Consell General del Poder Judicial.

Riberaexpress ha aconseguit la resolució del CGPJ on explica els motius pels quals ha decidit el trasllat del Jutjat a la Ciutat de la Justícia de València.

La base de l’argument és que la càrrega dels Procediments Abreviats en els distints jutjats del Penal ubicats a València sumaven 6.087, amb una mitjana del 123%, mentre que el jutjat desplaçat al partit judicial d’Alzira era del 212% en l’any 2015.

Major eficàcia

Segons explica el Servei d’Inspecció del CGPJ, que no ha tingut en compte per a res la voluntat dels advocats de la comarca, és que la centralització dels jutjts del Penal en la Ciutat de la Justícia suposarà «una major compensació de la càrrega de treball i una major eficàcia en l’execució de les sentències».

Major dilació

A més la Inspecció considera que la ubicació del jutjat  fora de València «s’ha demostrat poc eficient al tindre que soportar una càrrega de treball superior» a les que estima adient. I afegix que el desplaçament de la seu «impossibilita un repartiment de l’excés entre altres orgues, amb la conseqüència d’un major temps de resposta dels mateixos i una major dilació a l’hora de donar resposta als ciutadans».

Segons esta última explicació els magistrats es preocupen per la dilació que poden patir els afectats però, en canvi, no els preocupa les nombroses hores que perdran, amb el trasllat a València, dels advocats, guàrdies civils i implicats en cada cas.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here