L’excés d’humitat en el camp provoca la caiguda massiva de cítrics pel pixat

0
798
Taronges en terra en un camp de la Ribera
Taronges en terra en un camp de la Ribera

pitxat-corbera-satsumes pitxat-corbera-satsuma pitxat-corbera-mandarines

Clementines afectades pel pitxat
Clementines afectades pel pitxat

L’excés d’humitat en els camps de la Ribera està provocant la caiguda massiva, no sols de les clementines, sinò també de les navelines en lluir el sol després de les intenses pluges caiguda sobre la comarca. L’anomenat «pixat» o taca d’aigua afecta a la corfa dels cítrics que permaneixen en l’arbre produïnt un envelliment de la fruta i sol aparèixer amb humitats elevades i temperatures suaus com és el cas dels últims dies.

La varietat, clemenules, és la més sensible i a la que més pèrdues ocasiona el pixat, fet que s’ha vist considerablement incrementat enguany en estar enguany penjant de l’arbre moltá mes quantitat de l’habitual per estes dades, davant un inici de campanya qualificat com «desastrós» per tot el sector.

Fins i tot, com ha manifestat a Riberaexpress el president d’Alzicoop Paco Clari, també l’elevada humitat està causant «greus danys» en el caqui al produir taques en la pell que «l’invaliden comercialment».

Clari, a més, es mostra «molt preocupat» per la possible vaga de les  treballadores de magatzem, el que «acabaria de provocar una campanya desastrosa per a l’agricultor».

Els sindicats han amenaçat en iniciar la vaga el pròxim dia 15 davant les exigències de la patronal.

Riberaexpress

Text i fotos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here