Ja és oficial el Jutjat del Penal d’Alzira tornarà a València al llarg del pròxim mes de gener

0
537
La protesta dels advocats no ha sortit efecte
La protesta dels advocats no ha sortit efecte
jutjat-lo-penal-actual
Expedients amontonats en el Jutjat del Penal
Antonio Llácer amb la consellera de Justícia
Antonio Llácer amb la consellera de Justícia
El president del Col.legi amb l'alcalde d'Alzira
El Degà dels advocats amb l’alcalde d’Alzira

El Jutjat del Penal nº 15 de València només ha durat 10 anys en Alzira, el Consell, General del Poder Judicial, amb data 1 de desembre, ha comunicat al Col.legi d’Advocats d’Alzira un breu comunicat en el que comunica el retorn a la capital del Túria sense esgrimir cap argument:

«1.- De conformidad con lo dispuesto en los artículos 268 y 269 de la Ley
Orgánica 6/1985, de 1 de julio, del Poder Judicial, el Juzgado de lo Penal
número 15 de Valencia, creado por Real Decreto 963/2006, de 1 de septiembre, constituido en Alzira, vuelva de forma permanente a su sede en Valencia, dejando sin efecto su constitución en la ciudad de Alzira, acordada por el Pleno del Consejo General del Poder Judicial en fecha 20 de septiembre de 2006, sin perjuicio de acordar igual trámite para los juzgados de lo penal nºs 17 y 18 de Valencia constituidos en Paterna y Torrent, en virtud de acuerdo adoptado por el Pleno del Consejo General del Poder Judicial en fecha 29 de septiembre de 2009, una vez se haya constituido el Servicio Común de Ejecución Penal del partido judicial de Valencia.»
Estem disgustats
La recent protesta dels advocats de la comarca, davant les intencions del CGPJ no han sortit efecte i tant els lletrats com els afectats per causes de menor conflictivitat es veuran obligats a traslladar-se a València com passava 10 anys enrere.
Les declaracions realitzades pel president del Col.legi d’Advocats d’Alzira, Antonio Llácer fa un mes estan plenament vigents en sospitar que el trasllat es consumaria;
“Estem disgustats davant els trastornos i gastos que ocasionarà als ciutadans i a més als mateixos guàrdies civils que en els casos d’alcoholèmia han de perdre un matí a València”. Llácer denuncia que “sols miren per la seua comoditat” referint-se al president del TSJ i del Col.legi d’Advocats de València i lamenta que la Conselleria de Justícia “no haja dotat dels suficients recursos econòmics i de recursos humans al jutjat”.
Jutjat col.lapsat
Un jutjat que es troba habitualment “col.lapsat” davant els nombrosos expedients que ha de fer front en afectar a tres comarques- La Ribera, la Costea i la Vall d’Albaida- fet denunciat en distintes ocasions pels sindicats.
Però els magistrats del Consell General del Poder Judicial no han atés a raons i durant el pròxim mes de gener, una vegada finalitzen les vacances, els partits judicials d’Alzira, Xàtiva i Ontinyent, perdran, definitivament, el Jutjat del Penal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here