La Mancomunitat de la Ribera Alta se solidaritza amb les víctimes de l’huracà «Otto» en Upala

0
350
Carretera de la zona d'Upala en Costa Rica
Carretera de la zona d’Upala en Costa Rica
Dirigents del cantó d'Upala en Alzira
Dirigents del cantó d’Upala en Alzira

Un total de deu víctimes mortals, milers persones sense habitatge, sense treball i sense els subministres bàsics i nombrosos danys materials és el trist balanç del pas de l’huracà Otto pel cantó d’Upala. Aquesta zona nord de Costa Rica va patir els efectes devastadors de l’huracà que es va produir a finals del passat mes de novembre i la Mancomunitat de la Ribera Alta, entitat agermanada amb el cantó d’Upala des de 2008, ha iniciat una campanya d’ajuda a les víctimes de l’huracà.

Compte corrent

Així, responent amb celeritat a una petició d’ajuda que han fet arribar des de l’autoritat local d’Upala, la Mancomunitat ha procedit a l’apertura d’un compte corrent específic on es podran efectuar aportacions econòmiques. L’import reunit es transferirà als organismes internacionals o nacionals que canalitzen oficialment les ajudes, abans del 31 de desembre de 2016.

“Els vincles que té la Mancomunitat amb el cantó d’Upala són molt forts. Des de l’inici de l’agermanament hem realitzat diverses accions i projectes d’una manera conjunta i el passat mes de novembre, una setmana abans de l’huracà, l’alcalde d’Upala ens va visitar amb motiu de la signatura d’un nou protocol d’agermanament i de la Conferència Internacional de Mancomunitats que celebràrem a Alzira” ha comentat el president de la Mancomunitat, Txema Peláez.

Territori agermanat

“Quan vam ser sabedors del desastre que s’estava produint a Upala la Mancomunitat ens vam posar en contacte amb les autoritats locals per a oferir-los la nostra ajuda. Així, hem decidit iniciar aquesta acció solidària on la mateixa Mancomunitat contribueix amb la quantitat de 5.000 euros, i confiem que els nostres municipis puguen fer també un esforç per tal de poder cooperar amb el nostre territori agermanat mitjançant l’aportació econòmica corresponent”.

La Mancomunitat de la Ribera Alta està agermanada amb el cantó d’Upala des de l’any 2008, i el passat mes de novembre es signà a la seu de la Mancomunitat un nou protocol d’agermanament entre la mancomunitat riberenca, el cantó d’Upala i la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa que agrupa municipis de Guatemala, El Salvador i Honduras.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here