Cullera implica als hostalers en un programa d’oci saludable

0
370

cullera-oci-responsableL’ajuntament fomenta la dispensació responsable d’alcohol i la protecció dels menors

 

L’Ajuntament de Cullera ha impulsat, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la regidoria de Drogodependències, el procés d’implantació del Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències en el Sector Hostaler ‘Servici Responsable’. A través d’ell es vol fomentar la col·laboració del sector hostaler del municipi en la promoció d’un oci saludable i responsable.

El programa està subscrit per la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i la Federació Espanyola d’Hostaleria (FEH) i compta amb el finançament de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Servici Responsable pretén la creació d’una xarxa d’establiments hostalers a Cullera que complisquen una sèrie de requisits que permeten garantir un servici responsable i una atenció de qualitat als seus clients.

Tots estos requisits estan recollits en el Codi de Bones Pràctiques Professionals en el Sector Hostaler i recull consells i recomanacions sobre la dispensació responsable d’alcohol, el control en el trànsit i el consum de drogues il·legals, la protecció al menor, la seguretat i control de les instal·lacions dels establiments públics, la capacitat de reacció del local davant de situacions d’emergència i, en general, l’adequada prestació del servici i l’atenció als clients.

Per tot açò, este dimecres s’ha dut a terme en la Sala de Juntes de l’ajuntament una reunió informativa que ha comptat amb la presència de Francesca Ortiz com a regidora de Drogodependències; Javier Cantos regidor de Turisme; Javier Cerveró, responsable d’Esports; Sílvia Roca, regidora d’Educació; Pere Manuel, edil de Sanitat; Amparo Jover, regidora de Mercat així com Juan Femenía, president de l’Associació d’Hostalers de Cullera i la Ribera Baixa; José Palacios, president de l’Associació de Restaurants de València i Província i David Izquierdo, gerent de la Federació d’Hostaleria de València i Província, amb l’objectiu de presentar la proposta inicial i la seua immediata implantació.

El dimarts que ve, a les 18 hores en la seu de l’associació local d’hostaleria, es durà a terme una reunió informativa dirigida al conjunt de les empreses hostaleres i d’oci nocturn de la localitat en la qual es presentarà el programa, així com els seus mecanismes d’implantació i avantatges de les empreses que participen i en la qual es podran inscriure totes aquelles empreses hostaleres que vulguen apostar per un oci saludable i responsable a Cullera.

En definitiva, mitjançant estes actuacions es posa de manifest el valor de la col·laboració i la corresponsabilització de l’hostaleria i el sector de l’oci en la prevenció de les drogodependències i la promoció d’un oci saludable i responsable.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here