Algemesí dansa en agraïment a la UNESCO

0
1678
El ball dels Tornejants
Els Tornejants hui al Museu de la Festa

algemesi-unesco-basil-int algemesi-unesco-carxofa algemesi-unesco-jv-torrent

algemesi-unesco-aguelet-j-medrano algemesi-unesco-eixida-2 algemesi-unesco-muix-enterro algemesi-unesco-museu-eixida algemesi-unesco-nova-mui-3-basil algemesi-unesco-tornejants-xiquet

algemesi-unesco-arquet-campanar

algemesi-unesco-ciralots

algemesi-unesco-bolero

algemesi-unesco-nova-mui-2

algemesi-unesco-pastoretes

algemesi-unesco-nova-mui-1

algemesi-unesco-enterro-m-1

algemesi-unesco-nova-mui

Els balls i dances d’Algemesí han celebrat hui, amb una processó extraordinària, el V aniversari de la declaració d’esta festa com a Patrimoni Cultural Immaterial per part de la UNESCO.

Encara que el final del trajecte ha estat, com és tradicional, a la basílica de Sant Jaume, l’eixida dels dansaors i balladors-es ha estat en el Museu de la Festa; allí les dos agrupacions de muixerangues, Amics de la Muixeranga i la Nova Muixeranga han fet figures com «l’Enterro» i l’Aixecà de cinc» en honor a la Mare de Déu. Tot seguit han actuat els Bastonets, els Arquets, la Carxofa, les Pastoretes, el bolero i els Tornejants abans que la patrona davall la pluja de pètals i d’aplausos abandonara el Museu en direcció a la basílica on ha sigut de nou venerà per totes les danses.

20 anys de Nova Muixeranga

La mestra de la Nova Muixeranga, Ester Ferrer, mostrava la seua satisfacció per esta processó extraordinària i recordava a Riberaexpress que el seu grup format per 300 membres, prepara el 20 aniversari de la seua fundació. La primera de les nombroses activitats que faran el pròxim any, és el «logo» disenyat a l’efecte.

L’Agüelet es retira mig segle després

Entre els personatges bíblics que han participat en esta especial processió de Volta General, cal destacar l’Agüelet, personificat per Julio Medrano que després de 48 anys ha decidit que la de hui seria la seua última participació. Parlant del fred que feia este festiu 8 de desembre, Julio recordava que en una de les processons que participà la més calorosa, en molts any,s es va morir en les seues mans el colomet que portava asfixiat per l’elevada temperatura.

Els núvols, amenaçadors tot el matí, han respetat la festa i s’han guardat la pluja per a millor ocasió.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here