Campanya de la Generalitat per a promocionar el consum de productes valencians en Nadal

0
392
El kaki Ribera del Xúquer és un dels productes
El kaki Ribera del Xúquer és un dels productes

nadal-valencia-campanyaLa Generalitat ha posat en marxa una campanya per a promocionar el consum dels productes valencians vinculats a les festes nadalenques com els torrons, el raïm, el vi o els joguets, ja que, tal i com ha explicat el President del Consell, Ximo Puig, ‘ningú té el conjunt de productes relacionats amb el Nadal com tenim els valencians’.

– Puig: «Ningú té el conjunt de productes relacionats amb el Nadal com tenim els valencians»
– A la Comunitat Valenciana es fabrica el 40% dels joguets d’Espanya, el 35% del raïm de taula i el 60% dels cítrics

La Generalitat ha posat en marxa una campanya per a promocionar el consum dels productes valencians vinculats a les festes nadalenques com els torrons, el raïm, el vi o els joguets, ja que, tal i com ha explicat el President del Consell, Ximo Puig, «ningú té el conjunt de productes relacionats amb el Nadal com tenim els valencians».

Així s’ha manifestat durant la presentació de la campanya publicitaria ‘El Nadal és Valencià’, impulsada per la Generalitat per a promocionar el comerç de proximitat i els productes valencians, amb la participació de vuit denominacions d’origen i tres federacions de comerç. A la mateixa s’han sumat ja més d’un centenar d’ajuntaments i s’espera que s’adherisquen més.

«Volem impulsar el consum dels productes valencians, perquè és una forma de impulsar l’economia i consolidar el creixement econòmic», ha declarat el cap del Consell, qui ha explicat que la campanya, a més de centrar-se en l’aspecte econòmic, també pretén «recuperar una part important de la nostra autoestima com a poble».

Puig ha qualificat la iniciativa com una «campanya senzilla que omplira els pobles i les ciutats d’una imatge moderna i alegre durant aquestos dies en els quals reivindiquem l’aportació valenciana al Nadal».

Per què ‘El Nadal és valencià’

La iniciativa, impulsada des de Presidència amb la col·laboració de les conselleries d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, té com a objectiu principal ressaltar el valor i la identitat dels productes típics de la Comunitat Valenciana per a situar-los com a una de les principals opcions de compra per a les festes nadalenques.

Així, l’eix principal està vinculat a la promoció del consum de productes típics del Nadal com els torrons, el raïm, el vi o els joguets, a través de la pregunta «Per què el Nadal és valencià?».

I és que a la Comunitat Valenciana es fabrica el 40% dels joguets d’Espanya, que concentren el 20% de les exportacions a l’estranger (la qual cosa es tradueix en un volum econòmic de 200 milions d’euros); el 35% del raïm de taula; el 60% de la producció de cítrics; i el 80% de tota la producció nacional de caqui. A més, la província d’Alacant és líder en la producció de derivats de cacau.

Kaki Ribera del Xúquer

Centren la campanya els productes de les denominacions d’origen Vins d’Alacant, Utiel-Requena, Vins de València i Raïm del Vinalopó, a més de l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena. També participen la Denominació d’Origen Kaki Ribera del Xúquer i les indicacions geogràfiques protegides Cítrics Valencians i Torró de Xixona.

En el projecte han col·laborat organitzacions com la Confederació de Comerciants i Autònoms de la Comunitat Valenciana (COVACO), la Confederació d’Empresaris del Comerç i Serveis de la Comunitat Valenciana (CECOVAL) i la Unió Gremial, així com la xarxa d’Agències per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC) i més de cent ajuntaments.

Activitats al Palau

Ximo Puig també ha anunciat la programació de diverses activitats musicals i teatrals per a acostar el Nadal i els seus productes a tots els valencians i valencianes, que tindran lloc al Pati Gòtic del Palau de la Generalitat a partir del dia 21 de desembre, fins el dia de Reis.

En aquest sentit ha destacat la instal·lació d’una foodtruck en la qual es podrà degustar tots els productes que formen part de la campanya, i ha explicat que tots els visitants podran emportar-se a casa un «trosset» de l’arbre de Nadal ubicat al Palau.

«Es tracta de construir junts un espai de conveniència i de diàleg permanent entre l’economia i la cultura, amb l’objectiu de cosir la Comunitat Valenciana», ha conclòs Puig.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here