L’alcalde Jordi Mayor exigix a Foment més pressupost per al tram Cullera-Favara (A-38)

0
625

cullera-autovia-a38Jordi Mayor exigix a Foment que accelere l’eliminació del punt negre més mortífer d’Espanya

«És hora de complir el que acordàrem», recorda l’alcalde de Cullera al nou ministre de Foment davant la negociació dels PGE / L’informe RACE 2015 torna a situar este tram com el primer en morts i ferits de tota la xarxa viària de l’Estat

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha exigit al nou Govern d’Espanya que dote de més pressupost les obres del tram Cullera-Favara de l’A-38. En una carta dirigida al nou ministre de Foment, el primer edil recorda a Íñigo de la Serna que «és hora de complir el que acordàrem».

Estes paraules de Mayor fan referència al compromís adquirit en 2015 per l’Executiu central de dotar amb més diners el referit projecte a fi de complir amb els terminis de finalització de les obres, previsió que es va fixar inicialment per a 2019.

La màxima autoritat cullerenca recorda al titular de Foment que al setembre del 2015 va mantindre una reunió amb el llavors secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño, i el responsable ministerial es va comprometre aleshores a ampliar gradualment la partida pressupostària destinada al citat tram de l’A-38.

Des de llavors, el consistori no ha tingut constància de noves injeccions econòmiques i encara que les obres han continuat de forma lenta, el màxim responsable municipal dubta que en les circumstàncies actuals es puguen complir els terminis previstos. A més, recorda que la falta de fons ha posat en perill no poques vegades la continuïtat del projecte.

Tram fatídic

En la carta, Mayor recorda les fatals estadístiques que acompanyen al mortífer tram de la N-332 entre Cullera i Favara, la carretera que ha de ser substituïda per la nova A-38. En l’últim informe RACE del 2015, la N-332 s’erigix novament en el tram de la xarxa viària de l’Estat amb més morts (6) i ferits greus (21) per accident.

«Totes estes víctimes seguixen pesant com una llosa en la política d’infraestructures del nostre país i en la consciència de tots i cadascun d’aquells que tenim el deure d’acabar amb este parany mortal», afirma sense embuts l’alcalde.

Camins destrossats

Jordi Mayor aprofita la carta per a recordar-li al Ministeri de Foment que seguix sense arreglar els camins rurals afectats per les obres, una altra de les reclamacions municipals. L’ajuntament ha hagut d’actuar pel seu compte per a facilitar el trànsit de la maquinària pesada en para la temporada de l’arròs davant la inacció del Govern d’Espanya.

L’A-38 necessita no menys de 100 milions d’euros per a finalitzar-se i en 2016 els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) a penes li van destinar 8,5 milions. En plena negociació dels comptes del 2017, l’Ajuntament de Cullera creu que és ara quan el Govern d’Espanya ha de demostrar el seu compromís real amb la supressió del punt negre més mortífer de la xarxa viària de l’Estat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here