«Les falles d’Alzira són Patrimoni Cultural Immaterial de tots i totes, per a tots i totes»

0
530
jovi-esteve-premi-jlf-alzira
El meteoròleg Jovi Esteve guardonat per la JLF

hernan-cortes-falla-recomp

patrimoni-g-teatre-alcaldepatrimoni-g-teatre-lidiapatrimoni-g-teatre-valeriapatrimoni-g-teatre-fmpatrimoni-acte-g-teatreEl Gran Teatre ha sigut escenari esta vesprada-nit de l’acte institucional en el que les falles d’Alzira han celebrat que són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Unes falles que segons l’alcalde Diego Gómez i la vicealcaldessa, Isabel Aguilar, «són patrimoni de tots i totes, per a tots i per a totes». Tots dos han exhortat a ls milers de fallers i veïns a «mantindre els costums i millorar en lo possible la senya ineludible de la identitat d’Alzira.

La Junta Local Fallera ha reconegut el treblla de l’exalcaldessa Elena Bastidas i l’exregidor de Festes Rafael Fita, així com de l’actual alcalde Diego Gómez i vicealcaldessa Isabel Aguilar i «molt especialment» del director del MUMA Agustin Ferrer. Tots ells han pujat a l’escenari i han rebut el reconeiximent del centenars d’espectadors junt a les falleres majors Lidia Enguix i Valeria Oliver i el president de la JLF, Vicent Muñoz.

La fallera major Lidia Enguix ha reconegut a Riberaexpress que el passat 30 de novembre «vaig plorar i em vaig emocionar» en conèixer en directe per Internet la decissió de la UNESCO.

Les falleres majors de cada comissió acompanyat pels respectius presidents han fet un passacarrer pel centre de la ciutat, previ a l’acte central de la celebració al Gran Teatre.

La jornada festiva havia començat a migdia amb la disparà d’una mascletà de 40 quilos de pólvora a càrrec de Pirotècnia Crespo.

Recompenses

Una vegada finalitzat aquest acte, va tindre lloc com es tradició, l’acte de lliurament de recompenses de Junta Local Fallera. Acte en el que es recompensa a l’historial faller de tots els fallers d’Alzira, destacant la seua dedicació i treball per les falles. La Fallera Major d’Alzira i Regina de les Festes Patronals va ser l’encarregada de lliurar aquest reconeixements. Este any la insígnia d’or de JLFA a títol honorífic va recaure en Jovi Esteve Bueno, meteoròleg de renom que ve col·laborant els darrers anys en les Falles d’Alzira.
A més a més, es van entregar un total de 3 reconeixements col·lectius a les falles: Dr.
Ferran, Hernán Cortés i Sant Joan. 3 insígnies d’or a membres de JLFA destacats pel
seu treball. 6 Flames d’Or i Murta amb Brillants a títol pòstum, 39 Flames d’Or i Murta, i 11 Flames d’Or i Murta amb Brillants. Tanmateix, l’Alcalde de la Ciutat va rebre la recompensa que li correspon com a President Nat de la JLFA.
Abans de finalitzat va ser el torn de la paraula de Vicent Muñoz, President de JLFA, que es va mostrar molt agraït amb tot el món faller pel continu treball que es desenvolupa, i va demanar treballar encara més si cap per les Falles d’Alzira ja com a Patrimoni de la Humanitat. Per últim, i abans d’escoltar l’Himne regional, va ser l’Alcalde de la Ciutat qui va es va dirigir a tot el públic assistent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here