Gómez:»La Plaça Major i l’Avinguda les zones d’Alzira on més delictes es produixen»

0
860
L'alcalde amb els improvisats periodistes que l'han sotmés a un tercer grau
L’alcalde amb els improvisats periodistes que l’han sotmés a un tercer grau

img_4929 img_4953 img_4960

img_4931
Torremocha i Gómez davant els alumnes

img_4982 img_4957 img_4987

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha sorprés hui als alumnes de l’IES Rei En Jaume al assegurar que a «la Plaça Major i l’avinguda Sants Patrons és on més delictes es produixen, al contestar la pregunta d’un estudiant en la que es referia als possibles plans municipals per recuperar els barris més marginals de la ciutat. Per contra el barri Arrabals de Santa Maria, conegut, popularment, com Les Barraques «és el més tranquil».

Incivisme

Gómez ha resaltat que a l’Alquerieta els nuclis on «més incivisme» es detecat són la Plaça de la Ribera i el carrer Luchana «on conviuen paios i gitanos». I per aixó el consistori és la barriada «on més actuacions i més funcionaris de Serveis Socials treballen».

Casal Jove

El centenar d’alumnes de 4art d’ESO li ha fet tota una bateria de preguntes al saló d’actes, entre les que han abundat les relacionades amb les activitats, esports i jocs urbans per als joves. A este respecte la primera autoritat local els ha assegurat que «en 2 o 3 anys» estarà funcionant el Casal Jove a l’antic Magatzem de Cucó, i els ha convidat a que facen les propostes que consideren oportunes perquè el govern local les estudiarà.

Mural a l’institut

A més els ha animat a fer un mural en les instal.lacions de l’institut, després d’explicar les distintes iniciatives al respecte promocionades per l’Ajuntament com les columnes de la Plaça de les Lletres Valencianes i el recent mural dedicat a la Venus d’Alzira al Palau Municipal d’Esports.

Auditori llunyà

Altre tema pel que s’han interesat els estudiants de Secundària ha sigut la vella reivindicació d’un auditori i conservatori per a la ciutat; un auditori que l’alcalde veu «molt llunyà» davant la falta de recursos municipals, tot i reconèixer la necessitat que tenen els 500 educands de la Societat Musical d’Alzira. Góemz s’ha compromés en «adaptar les aules necessàries en les instal.lacions educatives municipals».

Barranc de Barxeta

Tampoc ha faltat la problemática del Xúquer i la seua contaminació. L’alcalde els ha dit que ha millorat de forma sustancial i els ha invitat a «veure el riu des de dins, fent un recorregut en piragua», invitació que ha estat molt ben rebuda per l’alumnat. Diego Gómez ha responsabilitzat al barranc de Barxeta que les aigües del Xúquer no estiguen totalment netes  i els ha anunciat la intenció del govern local d’instal.lar una passarel.la que conecte el malecó amb la ciutat.

Horari Biblioteca i refugi animals

També s’han interesat per l’ampliació de l’horari i la tramitació del carnet de la Biblioteca Municipal així com per un refugi per als animals, que segons l’alcalde es farà perquè siga gestionat per l’associació Lacua.

Un alumne preguntava al final de la nombrosa roda de premsa perquè l’equip de govern havia suprimit les activitats taurines en les festes patronals, a la que ha contestat el batlle alzireny argumentant que a Alzira «no hi ha tradició taurina com a Algemesí i Sogorb» i per contra s’ha convertit «en una ciutat amiga dels animals», resposta que li valgué l’ovació més sonora.

Bicicletes

Gómez, que ha estat acompanyat pel regidor d’Educació Pepe Grau, comparava l’escasa utilització de la bicicleta d’Alzira amb Brussel.les, ciutat que visità, recentment on els seus habitants utilitzen de forma massiva este mitja de transport, «sols he vist una bici» a l’exterior de les aules, digué per encoratjar-los a utilitzar-la per assistir a les classes.

Esta activitat pertany al projecte «Llegir Premsa a l’IES», convocat per la Unió de Periodistes Valencians i dirigit pel periodista alzireny Fulgencio Torremocha

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here