Muñoz:»Alzira serà coneguda en tot el món»

0
583

patrimoni-unesco-fallesLa UNESCO declara les Falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Hui es un dia gran per a la nostra ciutat, per a la Festa Gran de la nostra terra. L’Ajuntament d’Alzira i la Junta Local Fallera volen felicitar a tot el món faller, i la ciutadania alzirenya, per la declaració que acabem de rebre com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El president de la JLF, Vicent Muñoz, ha manifestat pocs minuts després de conèixer el reconeiximent que «Alzira serà ara coneguda en tot el món» i ha afegit que la declaració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat suposa «un gran benefici per a la ciutat i la festa». Muñoz considera que els «vertaders protagonistes són les comissions falleres pels seu treball duran 128 anys».

Després d’una llarga espera, de mesos i mesos, de treball, de tràmits, d’il·lusions compartides, de persones entregades a les Falles, hui podem dir ben fort que les Falles d’Alzira ja formen part de la història; una història que a la nostra ciutat es remunta a 128 anys. Així es demostra que les Falles són més que una festa, són cultura, tradició, música, art, germanor, és una altra manera de viure.

Tant l’Ajuntament d’Alzira com la Junta Local Fallera informen que el proper dissabte dia 3 de desembre es realitzaran diversos actes per a commemorar el reconeixement que han rebut les Falles d’Alzira, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Altres patrimonis

La inclusió hui de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat prolonga una tradició, que es va iniciar amb la declaració de la Llotja de la Seda en 1996. En eixa ocasió la Llotja va ser inclosa en la llista del Patrimoni Mundial en la categoria de Béns Culturals, en la que també es troba l’Art Rupestre Mediterrani de la Península Ibèrica, inscrit en 1998, que inclou 302 conjunts artístics de la Comunitat Valenciana, i el Palmerar d’Elx (2000) . Les Falles engrosan una llista formada pel Misteri d’Elx des de l’any 2001, així com el Tribunal de les Aigües de València (2009) i les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí (2011)

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here