Pasqual Mas i Roser Furió guanyen el I Certamen Literari Ciutat de Carlet

0
724

carlet-cert-literari-guanyadorsHi han participat més d’un centenar d’obres inèdites

La festa de les lletres es va fer patent dissabte al Teatre Giner amb l’acte de lliurament dels premis del I Certamen Literari Ciutat de Carlet que ha estat organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Carlet i l’editorial Neopàtria.

És la primera edició d’uns guardons literaris que han entrat per la porta gran del món de la literatura, ja que han participat un total de 115 obres, 58 en la modalitat de narrativa i 57 en poesia.

El Premi de Narrativa Ciutat de Carlet ha sigut per a l’obra ‘Un miracle sense importància’ de Pasqual Mas Usó i el Premi de Poesia Xavier Casp ha sigut per a Roser Furió Antoni.
Cada premi està dotat amb 1.500 € i l’edició de l’obra en les col·leccions de l’editorial Neopàtria.

Pasqual Mas, narrador, poeta i dramaturg d’Almassora, amb la seua obra ‘Un miracle sense importància’ invita a participar en la investigació del robatori d’una relíquia molt estimada pels veïns d’un poble. El desenvolupament dels fets demana als protagonistes l’execució d’un pla de pretensions miraculoses.

Roser Furió s’estrena com a escriptora amb ‘Ulls de nit’, un llibre que, segons afirma l’escriptor Vicent Penya en el pròleg, ‘és ple d’imatges impactants i de sensacions vitals, un poemari sentit i patit com la mateixa vida, un recull de versos fills d’una d’estes etapes incomprensibles que, sense esperar-les, sense ni tan sols percebre-les, ens proporciona de tant en tant l’àmbit indesxifrable de la nostra existència’.

L’acte del lliurament del premi comptà també amb un recital de poesia en el qual participaren una vintena de poetes.

En este mateix acte, es lliurà també el Premi 2016 de l’editorial Neopàtria a la Difusió de la Llengua i Literatura que va ser atorgat al poeta d’Algemesí, Vicent Nácher.

L’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega i el regidor de Cultura, Bernat Nogués, van ser els encarregats d’entregar el premi als guanyadors i apuntaren que, gràcies a este certamen, el nom de Carlet està dins del món de la literatura i ha sigut una bona ferramenta d’impuls a l’escriptura i a la lectura.

L’acte, que va estar conduït per l’actriu valenciana Lola Moltó, fou amenitzat pel grup Contra-Band i finalitzà amb un sopar a la Sala Giner.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here