Xarrades a Carcaixent per afavorir la independència dels joves

0
449

carcaixent-xarrades-joventutL’Àrea de Joventut organitza una sèrie de xarrades per a afavorir l’empoderament juvenil

 

El cicle “Posa’t les piles” pretén afavorir la independència dels joves apropant-los qüestions quotidianes relacionades amb el consum, l’ocupació o el voluntariat

 

Des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Carcaixent s’han organitzat, per a esta setmana, diverses sessions informatives orientades a oferir als joves les eines necessàries per a millorar la seua autonomia. El cicle de xarrades “Posa’t les piles!” comptarà amb la participació d’experts que acostaran als joves qüestions quotidianes relacionades amb el consum, l’ocupació, el voluntariat o l’economia, per a facilitar-los la seua independència de manera segura i eficaç.

Així, les xarrades començaran esta vesprada amb una sessió sobre consum impartida per l’Associació Valenciana de Consumidors. En este acte, es platejaran quins són els drets que els joves tenen com a consumidors en aspectes tan presents en el seu dia a dia com són les compres en línia, contractes de lloguer o telefonia mòbil. Per a dimarts 29 i dimecres 30, estan previstes dos sessions informatives sobre l’experiència del Voluntariat Europeu i els programes d’ocupació per a joves “Avalem Joves” i “Garantia Juvenil”, respectivament. La primera comptarà amb la participació de personal de l’Àrea de Programes Europeus de l’IVAJ i amb el testimoni de joves que han gaudit d’esta experiència, mentre que la sessió del dimecres 30 sobre ocupació juvenil estarà impartida pel SERVEF.

Per a tancar el cicle, el dijous tindrà lloc el taller informatiu “Educació financera d’anar per casa”, de la mà de Caixa Popular. D’una manera propera i didàctica, se’ls introduirà en qüestions que poden ser-los d’utilitat actualment o en un futur pròxim com ara fer transferències, operar amb la seua targeta des de l’estranger o obrir una hipoteca, i a més se’ls oferirà l’opció de resoldre els dubtes que puguen tindre a l’hora de gestionar els seus diners.

Com ha explicat el regidor de Joventut, Natxo Escandell, estes sessions informatives naixen de la necessitat que els han manifestat diversos joves de conéixer amb més profunditat qüestions que afecten el seu dia a dia. A més, el regidor ha destacat la importància que pot tindre a nivell personal un bon coneixement dels temes quotidians; en este sentit, “cal empoderar els joves i donar-los confiança perquè siguen capaços de prendre les seues decisions de manera autònoma i independent, i, per a poder fer-ho, és important que siguen coneixedors de la realitat que els envolta”.

Totes les sessions tindran lloc en la Biblioteca Pública a les 18:00 hores, excepte el dimecres 30 que serà a les 11:00 hores. No cal inscripció prèvia i l’entrada és lliure.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here