La pluja i la pedra afecten a cítrics, caquis i els hivernacles d’El Perelló i el Mareny

0
328
Pedra en un camp de cítrics
Pedra en un camp de cítrics

LA UNIÓ informa que les pluges i la pedra del cap de setmana afecten a unes 8.000 hectàrees de cultiu a la Comunitat Valenciana 

LA UNIÓ de Llauradors informa que les pluges i la pedra d’aquest cap de setmana ha causat danys d’importància en algunes de les nostres comarques, sobretot als cultius de cítrics, hortalisses i caquis. Els principals problemes es donen per l’excés d’humitat -pixat- en els cítrics, sobretot en comarques productores de Castelló com la Plana Alta, Plana Baixa i el Maestrat i en el Camp de Morvedre en la de València; amb un percentatge de danys xifrat en el 20% de les clementines de mitja estació pendents de recol·lectar. La quantia estimativa de danys ja inicial pot ser superior als 14 milions d’euros.

També la pedra ha causat pèrdues en aquestes comarques i en les de la província de València de la Ribera Alta i Baixa i l’Horta; amb pèrdues encara pendents de quantificar. El nombre d’hectàrees afectades per la pedra ascendeix a més de 8.000 hectàrees, de les quals unes 7.200 corresponen a la província de Castelló (fonamentalment en el Maestrat) i la resta a la província de València.

El dany per la pedra és molt variable depenent de la intensitat i la zona. Són molt importants també els danys en infraestructures agrícoles, principalment en hivernacles, de la zona litoral sud de València (sobretot en el Mareny de Barraquetes, El Perelló i El Perellonet).

Tots aquests riscos climatològics estan coberts per l’actual sistema d’assegurances agràries i LA UNIÓ reclama a Agroseguro agilitat en els peritatges. LA UNIÓ demana també sentit comú i bona aptitud a l’hora de recol·lectar i posteriorment comercialitzar aquells cítrics que no estiguen en condicions òptimes d’eixir als mercats, doncs podria provocar danys irreparables en una campanya ja de per si mateix bastant nefasta. Aquesta organització agrària assenyala que s’hauria de produir un repunt del preu dels cítrics ara que la collita prevista es va a quedar minvada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here