CCOO acusa a Ribera-Salud de mirar «sempre» pel benefici econòmic

0
335

ribera-salud-logoL’Empresa Ribera-Salud continua amb l’estratègia d’intoxicar a la població i als mitjans de comunicació amb els “millors resultats econòmics” i unes llistes d’espera quirúrgiques menors que en la Sanitat Pública. Cal resaltar que no hi ha cap estudi independent i objectiu que valore que la gestió sanitària per concessió-Administrativa és més eficient que la Gestió Directa de la Conselleria de Sanitat.

Cal tenir en compte que tindre un menor temps d’espera quirúrgic, no és un indicador de qualitat, si com a contrapartida tenim més llista d’espera en les Especialitats Mèdiques: Digestiu, Neurologia…o en proves complementaries: Radiologia. Analítiques, extracció de tapons òtics.. Cal tenir en compte que l’objectiu principal de la Sanitat Pública, té que ser MILLORAR LA SALUT DE LA POBLACIÓ i per aconseguir este objectiu no es té que millorar les llistes d’espera quirúrgiques, el que es té que evitar és que la població tinga que acudir a rebre assistència sanitària a l’Hospital.

La millor Sanitat és la que FOMENTA els estils de vida saludables en la població, per evitar que les persones caiguen malaltes, no es dedica sols a curar les malalties. La millor Sanitat IMPULSA la prevenció de les malalties i l’EDUCACIÓ sanitària en la població des de l’edat escolar per evitar les malalties cròniques. Des de l’Empresa Ribera-Salud està dissenyant-se un Pla per a derivar funcions pròpies de l’Hospital als centres d’A. Primària: extracció de tampons de cerumen, analítiques d’A. Especialitzada i de Preanestèsia , Electrocardiogrames de les consultes de Cardiologia i de Preanestèsia, Sellar amb Heparina mensualment els Port-a-cahts, extraccions venoses en Port-acath per quimioteràpia, Retinografies, Control de Sintrom, espirometries, Programes d’Atenció als Pacients: Refar, Epoc, Insuficiència Cardíaca, Pacient Crònic…

Totes estes tècniques el que fan és descongestionar l’activiata en l’Hospital de La Ribera, a canvi de que el Personal propi dels Centres de Salut no es puga dedicar als objectius de l’A. Primària de fomentar la Prevenció de la Malaltia i Promoció de la Salut, deixant-la en una mera activitat curativa i executora de tècniques derivades d’A. Especialitzada.

Volem una Sanitat que MILLORE LA QUALITAT DE VIDA de les persones. No volem que una Empresa Privada reparteixca dividendos negociant en la nostra salut.

Àngels López García-Antón Delegada de Sanitat de CCOO

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here