La xarxa de ciutats Ramon Llull demana a la Generalitat en Alzira que s’incorpore a l’Institut

0
449

xarxa-ramon-llull-d-gomezEl nou president de la Xarxa de ciutats valencianes adherides a la Fundació Ramon Llull, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha demanat hui a la capital de la Ribera que la Generalitat Valenciana s’incorpore a l’Institut Ramón Llull. Gómez ha donat per finalitzada una etapa «complicada per al país» i ha manifestat que ara ‘és el moment de tirar endavant, de recuperar els anhels de moltíssima gent que durant molts anys hem estat treballant per la unitat de la llengua’.

Gómez ha fet estes declaracions moments al finalitzar l’assemblea de ciutats valencianes Llull,celebrada a la Casa de la Cultura d’Alzira, que ha aprovat les noves incorporacions i l’ha escollit nou president, en substitució de l’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis.

L’assemblea que ha reunit a una vintena de les quaranta de ciutats del País Valencià, ha aprovat un manifest en el qual s’ha recordat que enguany es commemora l’Any Llull i s’ha fet una crida a a tots els municipis valencians que encara no formen part de la Xarxa. Així mateix, s’ha reclamat que les institucions valencianes s’afegisquen, i a més que el govern de la Generalitat Valenciana estudie la seua incorporació a la Fundació Ramon Llull com un instrument important per a la projecció de la cultura dels valencians.

La Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull va ser constituïda l’any 2008 a la localitat de Morella. Inicialment estava conformada per Morella, Sueca, Gandia i Vinaròs.

Durant l’assemblea han intervingut l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i l’alcalde de Bellreguard, Joan Marco que, com a ciutats fundadores, han parlat de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull, presentació: història i possibilitats de treball.

El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, ha participat en esta reunió junta a portaveus d’entitats com Escola Valenciana i Acció Cultural del País Valencià, a més del diputat nacional Joan Baldoví.

Gómez, que en la próxima reunió que mantinga amb el president de la Generaltiat Ximo Puig tractarà sobre la incorporació del govern autonòmic a l’Institut Ramon Llull i ha recordat que Puig va ser un dels impulsors d’esta xarxa.

En l’assemblea d’Alzira s’ha llegit un manifest davant la celebració de  «l’Any Ramon Llull» tot just en el 700 aniversari de la seva mort.

MANIFEST D’ALZIRA

 Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull

 Alzira, 26 novembre 2016

 

Enguany celebrem l’Any Ramon Llull, en el 700 aniversari de la seua mort. La figura i l’obra de Llull és l’expressió d’una voluntat de diàleg en un context multicultural des de les premisses del respecte i la raó, alhora que també és el fruit de la maduresa de la nostra cultura i un exemple extraordinari de projecció internacional i vocació europea i mediterrània. Elements, tots a ells, que atorguen plena actualitat al personatge i a la seua obra, i que ens animem a reflexionar i treballar en la mateixa direcció de diàleg, respecte, raó, cultura i projecció internacional.

Precisament amb eixos mateixos criteris com a raó de ser, va nàixer la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull: per a promocionar la llengua i cultura pròpia dels valencians com un bé comú que ens cohesiona, ens atorga identitat i és element de futur, en un context en el qual tot allò que significa cultura, formació, desenvolupament, connexió a Europa i qualitat són valors afegits necessaris en un món globalitzat i competitiu.

Avui, reunida a la ciutat d’Alzira, la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull vol renovar el seu compromís amb la cultura i la vocació de contribuir a construir un futur per a la nostra societat, amb especial atenció als nostres joves i als nostres creadors en tots els àmbits culturals, i amb la vocació de projectar-nos a Europa i al món.

En atenció a aquesta voluntat, fem una crida a tots els municipis valencians que encara no formen part de la Xarxa a sumar-se a aquest projecte col·lectiu. I demanem que les institucions valencianes s’afegesquen a aquest esforç, i, particularment, que el Govern valencià estudie la seua incorporació a l’Institut Ramon Llull, com un instrument important per a la projecció de la cultura dels valencians.

Tots els esforços seran pocs, totes les possibilitats han de ser aprofitades, en positiu i en benefici de la societat valenciana. La cultura és un element clau de la societat del coneixement que hem de construir per a tornar a guanyar el futur, i el treball en xarxa i la col·laboració entre institucions és la via que s’imposarà en el segle XXI.

Per tot això, commemorem l’Any Llull recuperant aquells elements que van convertir la seua figura i obra en una referència inexcusable del seu temps, per construir junts el futur, amb diàleg, col·laboració i ambició.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here